22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVara punk pentru craioveni

Vara punk pentru craioveni

Punk-ul este una dintre cele mai in voga modalitati prin care tinerii, si nu numai, isi pot exprima liberi punctele de vedere cu referire la tot ceea ce nu le este pe plac intr-o societate. Acest curent, care face ravagii in rândurile tinerilor, a prins foarte bine in perioada de tranzit existenta in România.


Punk-erii din Craiova au avut parte, la nici o saptamâna de la ultimul concert, de o noua „desfasurare de forte“ la Clubul Pulp. „Summer of Punk 2006 Romanian Tour“ si-a avut ca punct de desfasurare al primului concert orasul Craiova. La acest festival national si-au anuntat prezenta nume mari ale genului atât din România, cât si din strainatate: Molotov Cocktail (USA), M.E.S. (Belgia), P.A.W.S. (SUA), Los Pogos (Cluj), Nihilistic (Craiova), No Man’s Band (Timisoara), The Mohawks (Bacau), Skandal (Bacau) si formatia Cobe.


„De aproape 20 de ani ma ocup cu aceasta miscare. Am vrut sa fac ceva pentru scena punk din România, ceva de genul «do it yourself» («fa-o singur» – n.r.), asa cum se face in State (SUA – n.r.), acolo unde locuiesc eu. Ideea a fost sa luam câte o trupa din fiecare zona a tarii si sa facem impreuna un spectacol intitulat «Summer of Punk». Este o muzica pentru tineret, dar nu doar atât, este si un mesaj pe care il transmite, un mesaj reactionar. Majoritatea trupelor au ceva de spus. Facem asta si pentru faptul ca s-a format o idee preconceputa despre fenomenul punk. Punk-ul a evoluat de la a face scandal si a sparge geamuri la o miscare de reactie impotriva nedreptatilor care se fac in lume“, a declarat Gabi, unul dintre organizatorii Fstivalului „Summer of Punk 2006 Romanian Tour“.


La aceste spectacole impatimitii genului pot cumpara tricouri, insigne si postere cu mesaje antinaziste si antirasiste, cât si casete sau CD-uri cu muzica formatiilor preferate, la preturi destul de avantajoase. Totodata, pentru acest turneu, se va face si un film cu prezentarea celor mai frumoase momente din festival.


Participare la Rosia Montana


Concertele acestui turneu national se vor desfasura pe durata a cinci zile si se vor tine in orase cu traditie in ceea ce priveste muzica punk. Miercuri, 19 iulie, a avut loc primul concert la Craiova in Clubul Pulp, de unde formatiile au luat drumul Capitalei pentru a se intâlni cu bucurestenii in Clubul Underworld. Ieri punk-erii au luat cu asalt litoralul românesc prestând in fata publicului prezent in statiunea Vama Veche pentru ca astazi, la Ploiesti, sa se prezinte in fata punk-erilor din localitate. Turneul se va incheia mâine la Centrul Cultural INCA din Timisoara, oras considerat de multi, drept cel mai important centru al miscarii punk din România.


Dupa acest turneu formatiile doresc sa participe si la marsul si concertul de protest „FanFest“, care va avea loc la Rosia Montana. La acest eveniment vor mai participa reprezentantii Institutului Roman pentru Pace (PATRIR), ai Rebel Music, Greenpeace CEE, Mindbomb si reprezentanti ai Asociatiei Alburnus Maior.


„O sa mergem la marsul de protest de la Rosia Montana, la concert nu cred ca vom putea participa pentru ca in acea data avem noi un concert la Budapesta, dar pe 28 vom participa la «Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana»“, a mentionat Gabi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS