11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatuia lui Mihai Viteazul nu vrea sa se mute

Statuia lui Mihai Viteazul nu vrea sa se mute

Statuia lui Mihai Viteazul, ultima reduta in calea constructorilor care lucreaza la modernizarea centrului Craiovei, nu se da mutata. Muncitorii au incercat ieri toata ziua, inca de la primele ore, sa mute statuia domnitorului, postata pe soclul din fata prefecturii. Desi primarul Antonie Solomon si ceilalti reprezentanti ai primariei prezenti la fata locului se aratau increzatori ca pâna la orele prânzului statuia va fi data jos, constructorii nu reusisera sa o desprinda de soclu, pâna aseara, la ora 18.00


Pentru a se asigura ca statuia nu va pati nimic, muncitorii au ancorat-o cu o macara, cu care intentionau sa o mute. „A fost nevoie de mai mult timp decât ne asteptam pentru ca au avut de lucru la desprinderea placii pe care era asezat calul. Aceasta a fost foarte bine prinsa de restul constructiei“, a declarat Sever Bordu, directorul adjunct al Directiei Tehnic, Investitii si Gospodarie Comunala, din Primaria Craiova.


Primarul Antonie Solomon a precizat ca finalizarea intregii lucrari de modernizare a centrului nu va respecta termenul de 18 noiembrie, fiind intârziata probabil cu câteva saptamâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS