20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii in constructii, invitati la receptia lucrarilor

Inspectorii in constructii, invitati la receptia lucrarilor

Inspectorii de stat in constructii vor participa doar ca invitati, si nu ca membri ai Comisiei de receptie a lucrarilor din bani publici, pentru a asigura controale impartiale si obiective, a decis ieri guvernul.


La receptia lucrarilor de constructii din fonduri publice, prezenta reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii in calitate de invitati este obligatorie, potrivit unei hotarâri de guvern pentru modificarea si completarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora.


Potrivit actului normativ, procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor va contine valoarea declarata a investitiei care trebuie examinata de Comisia de receptie si pe baza careia se stabilesc impozitele si taxele locale. „Pe termen indelungat, aplicarea acestei masuri va contribui la imbunatatirea activitatii de calculare, constatare, control si colectare a impozitelor si taxelor locale“, se precizeaza in comunicatul executivului.


Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa urmareasca si sa controleze daca sunt respectate prevederile legale si reglementarile tehnice in toate etapele procesului de construire, de catre toti factorii implicati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS