13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCatalin Saizescu mizeaza pe comedie

Catalin Saizescu mizeaza pe comedie

Dupa ce a experimentat mai multe meserii legate de cea de-a saptea arta, Catalin Saizescu a decis ca pe viitor sa-si construiasca o cariera de regizor. In prezent, fiul lui Geo Saizescu pregateste o noua productie, care se vrea a fi unica pe piata cinematografica româneasca.


Desi noul sau film „Pacala se intoarce“, la care a avut ocazia sa lucreze alaturi de celebrul sau tata (Geo Saizescu) nu s-a bucurat de succesul scontat, Catalin Saizescu prefera sa se concentreze asupra planurilor sale de viitor. Dupa ce a fost actor (in „Milionari de week-end“ si „Lotus“, ambele produse in 2004), regizor si scenarist la „Milionari de week-end“ si producator pentru „Pacala se intoarce“, artistul a decis ca vrea sa practice meseria pe care a invatat-o in facultate, adica sa fie regizor. In plus, pentru a se asigura ca lucrurile vor decurge intocmai dupa indicatiile sale de regie si nu vor exista imixtiuni din afara, Catalin Saizescu a decis sa se ocupe si de productia filmelor la care va lucra. Prima sa experienta ca producator a fost la recentul „Pacala se intoarce“, film catalogat de artist ca „un proiect de suflet, pentru ca am avut bucuria de a lucra cu tatal meu“.


„Proiectele mele de viitor se axeaza mai mult pe regie, eu facând si o facultate in acest sens. Nu ma voi limita insa doar la regie, pentru ca vreau sa ma implic si in partea de productie a proiectelor mele viitoare“, a declarat regizorul. In ceea ce priveste ofertele pentru noi proiecte, Catalin Saizescu nu se poate plânge, pentru ca are deja trei-patru scenarii care s-ar putea constitui in viitoare productii cinematografice.


„Tunelul“, cumparat de americani


„Deja am primit propuneri pentru noi productii si de lung metraj si de scurt metraj, dar cred ca este prea devreme sa vorbesc despre ele“, a afirmat regizorul. Supararea acestuia se leaga tocmai de unul dintre proiectele sale care ar fi trebuit sa se concretizeze. Intre timp insa, respectivul scenariu a fost cumparat tocmai de americani. Regizorul a fost foarte dezamagit de faptul ca aceia care ar fi putut sa-i ofere fonduri pentru ca filmul sa fie realizat in România au catalogat proiectul respectiv ca neinteresant.


„Aveam un scenariu care intre timp a fost cumparat de americani si va deveni o productie hollywoodiana. Participasem cu el la un proiect la Centrul National al Cinematografiei, dar mi-a fost respins. Cred ca trebuie sa ne revizuim putin criteriile“, a spus cu amaraciune in glas regizorul. Scenariul care a suscitat interesul americanilor se numea „Tunelul“, dar nu se stie daca producatorii de la Hollywood ii vor pastra si titlul.


Totusi, Catalin Saizescu a declarat ca nu are nici o intentie sa emigreze, pentru ca in prezent lucreaza la un nou proiect, despre care afirma ca va fi un film inedit. „La ora actuala imi concentrez atentia asupra unui nou scenariu. Se numeste «Dricul» si este o comedie neagra, ceea ce nu s-a mai facut pâna acum“, a afirmat regizorul. Recunoasterea internationala de care s-au bucurat tinerii regizori români l-a determinat pe Catalin Saizescu sa nu-si piarda increderea in filmul românesc.


„Filmul românesc are un trend ascendent, premiile obtinute in afara dovedesc faptul ca cinematograful român nu a murit, ci are sanse sa mearga mai departe“, a spus regizorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS