32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi locuri de agrement pentru elevi si studenti

Noi locuri de agrement pentru elevi si studenti

Elevii si studentii doljeni au la dispozitie, in acest an, posibilitati variate de petrecere a vacantei de vara.


Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Dolj are in acest an o oferta diversificata a locurilor de agrement pentru elevii si studentii doljeni.


Potrivit directorului institutiei, Ionut Stroe, oferta locurilor in taberele studentesti si scolare este in acest an mult imbunatatita, la munte si la mare, in tara si peste hotare. „Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) Bucuresti a distribuit la nivel national peste 1.700 de locuri. In Dolj, numarul nu poate fi stabilit cu exactitate, deoarece acesta se poate modifica de la o zi la alta, in functie de cererea persoanelor interesate. Cert este ca oferta este extrem de bogata si pentru toate buzunarele (de exemplu, in Grecia avem peste 88 de locuri, a câte 20 de serii, la preturi modice de doar 160 de euro de persoana, sume in care sunt incluse atât cazarea, cât si masa). Mai mult, taberele si excursiile organizate prin unitatile de invatamânt si nu numai primesc la zece locuri rezervate unul gratis“, a precizat Ionut Stroe de la DJT Dolj.


Campusuri de vacanta


Elevii doljeni pot merge timp de o saptamâna in campusurile si taberele pentru tineret din statiunile montane – Busteni, Sinaia, Predeal, Tismana, Cozia, Dâmbovita (Caprioara, Cerbul), Paltinis, Arieseni-Scarisoara, la preturi ce nu depasesc 470.000 de lei pe zi (masa si cazare), sau mai aproape de casa, in judetul Dolj, la Centrul de Vacanta si Agrement „Danubiu-Calafat“, cu doar 330.000 de lei pe zi. „Ultimul, Centrul de Vacanta si Agrement «Danubiu» – fosta tabara Calafat, are de data aceasta un nou look. Mai exact, centrul a intrat intr-un program de modernizare, de imbunatatire a confortului de cazare, a terenurilor de sport si a terasei“, a spus Ionut Stroe, mentionând si ca la acest proiect alaturi de DJT Dolj si-a dat concursul si Directia Judeteana pentru Tineret Prahova, care a donat o parte din mobilier si a conlucrat la imbunatatirea centrului. „Incercam sa facem din acest centru de vacanta un punct turistic, o zona de agrement, la doar 90 de kilometri de capitala Baniei, care are o capacitate de cazare de peste 50 de persoane – la casute compartimentate in camere cu doua paturi“, a completat directorul DJT Dolj. Totodata, potrivit acestuia, nu trebuie uitate de tineri nici statiunile de pe malul marii – 2 Mai si Eforie Sud – unde ei pot petrece zile de neuitat in locatii amenajate in stil occidental. „Preturile nu sunt piperate, dar, tinând cont de faptul ca sunt in sezonul estival, ele ajung la aproximativ 600.000 de lei pe zi, masa si cazare“, a completat directorul DJT Dolj, Ionut Stroe. Pe tot parcursul verii, tinerii beneficiaza din partea directiei de tineret de asistenta turistica si de programe de recreere, organizate de asa-numitii „animatori-speciali“ angajati de Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS