22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSting, un muzician „de nevoie“

Sting, un muzician „de nevoie“

Sting, artistul al carui nume real este Gordon Matthew Thomas Sumner, s-a nascut in 1951, in Wallsend, nord-estul Angliei, intr-o familie romano-catolica, de origine irlandeza. Predispozitia catre muzica a fost vizibila inca din copilarie. Desi a studiat la Scoala de Gramatica „St. Cuthbert“, din Newcastle, si apoi la Universitatea Warwick, Sumner a ales sa se refugieze in muzica inainte de a obtine o diploma.


Primele incercari ale lui Gordon Sumner, in materie de muzica, au fost aparitiile scenice la diverse evenimente de week-end, in timpul vacantelor sau atunci când nu avea o slujba stabila, cu scopul de a câstiga un ban in plus. De obicei, solistul interpreta piese jazz impreuna cu trupele locale Phoenix Jazzmen, Newcastle Big Band si Last Exit.


Fiind intrebat in ce moment a capatat porecla „Sting“, cântaretul a marturisit ca „botezul“ a avut loc intr-o seara, in timp ce cânta intr-un bar impreuna cu Phoenix Jazzmen. Fara sa isi dea seama, artistul se imbracase cu un tricou negru cu dungi galbene orizontale, pe care liderul trupei, Gordon Solomon, l-a remarcat imediat.


„Mi-a spus ca arat ca o albina. Fiind slab, colegii mi-au ales porecla «Sting»“. Artistul a precizat ca isi foloseste noul nume in orice circumstante, cu exceptia documentelor oficiale.


Activitatea lui Sting se imparte in doua perioade importante: cariera alaturi de The Police si cariera solo.


Punctul de plecare al trupei The Police a fost ianuarie 1977, când Sting a decis sa se stabileasca in Londra, unde i-a cunoscut pe Stewart Copeland si Henry Padovani. Acesta din urma a fost rapid inlocuit cu Andy Summers, The Police câstigând la inceputul anilor ’80 mai multe distinctii, inclusiv sase premii Grammy.


The Police au cântat alaturi de numerosi artisti cunoscuti. Una dintre cele mai recunoscute astfel de reprezentatii a avut loc in 1986, in cadrul turneului „Amnesty International – A Conspiracy of Hope Tour“, când britancii au cântat alaturi de irlandezii de la U2. Aceasta experienta a fost reeditata, Sting si vocalistul trupei U2 – Bono – colaborând pentru lansarea unui album inedit, in scop caritabil. Noul disc, numit „Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys“, realizat cu participarea mai multor artisti cunoscuti, urmeaza sa apara in magazine pe 22 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS