13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampionii dansului sportiv

Campionii dansului sportiv

Aproximativ 250 de copii, membri ai cluburilor din intreaga tara, au evoluat pe scena din Petrosani a Casei de Cultura, câstigatori absoluti fiind declarati cei de la Clubul Copiilor din Petrosani. Marele Premiu si implicit Trofeul festivalului a fost câstigat de Trupa Guralivii, la categoria a II-a, clasele V-VIII, de la Clubul Copiilor Petrosani. Antrenoarea clubului, Adriana Popa, s-a aratat incântata de performanta elevilor sai, pe care i-a felicitat imediat dupa concurs. „Pentru noi este o mare reusita faptul ca ajungem la o astfel de performanta, dupa numai câteva luni de antrenamente. Juriul a fost exigent si am urcat pe podium dupa multe zile de truda in sala“, a spus Adriana Popa, antrenoare.


Clubul Copiilor Petrosani a organizat, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Primaria Petrosani si Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, concursul interjudetean de dans modern „Vreau sa fiu si eu o stea“, concurs aflat la cea de-a doua editie. La eveniment au fost prezenti elevi de la Palatul Copiilor Arad, Clubul Copiilor Santana – Arad, Palatul Copiilor Caracal, Palatul Copiilor Craiova, Palatul Copiilor Deva, Clubul Copiilor Hunedoara, Palatul Copiilor Lugoj, Palatul Copiilor Slatina, Clubul Copiilor Petrosani. S-au aflat in competitie 238 de copii, oferindu-le celor prezenti un spectacol unic. Acestia au fost rasplatiti la final cu un recital de exceptie de muzica rock si country, sustinut de GEO POPA & Trupa Cindy formata din 40 de copii de la Cercul de gimnastica si dans modern de la Clubul Copiilor Petrosani.


Exigentul juriu a fost format din personalitati ale vietii cultural-artistice din Valea Jiului, cadre de specialitate, reprezentanti ai ISJ Hunedoara: Eva Maslin – maestru coregraf si presedinte al juriului, Mia Albesc – directoarea Casei de Cultura Petrosani, Gabriela Cobori – prof. coregraf Palatul Copiilor Deva, Marius Maican – coregraf, Valeriu Coandras – consilier Primaria Petrosani, Constantin Barbu – director Clubul Copiilor Petrila. Acestia au triat câstigatorii dupa tinuta scenica, impresia artistica si tehnica, desen coregrafic, sincronizare, ritm, muzica aleasa, schimb de formatii, costumatii, originalitate, creativitate. Reprezentantii din Valea Jiului au corespuns la aceste capitole si si-au adjudecat pe merit râvnitul trofeu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS