22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElvis Rromano si „Vocea romilor din România“

Elvis Rromano si „Vocea romilor din România“

Il imita de minune pe Elvis Presley, dar ii cânta piesele in limba rromani. Elvis Rromano nu vrea sa fie doar un imitator al idolului sau si a inceput deja sa-si construiasca o cariera: se pregateste sa scoata pe piata primul sau album, iar in toamna spera sa ruleze in cinematografe un film al carui protagonist este.


Elvis Rromano si-a inceput cariera de succes dintr-o pura intâmplare. „In urma cu trei ani, fara sa vreau, m-am dus la un concert la Petrila, unde eu am insistat sa cânt pe scena cu cei de la Nightloosers. Am zis «Ce, nu este concurs aici? Vreau sa cânt si eu pe scena cu ei»“, isi aminteste solistul despre cum a pasit prima data pe scena. Dupa ce a insistat sa fie acompaniat de formatia Nightloosers, solistul s-a imprietenit cu acestia si au decis sa colaboreze mai des. Ca urmare, s-a nascut o noua formula – Elvis Rromano si Nightloosers, ei sustinând numeroase concerte impreuna. Asta nu inseamna insa ca artistii nu au si proiecte separate. Luna aceasta va iesi pe piata primul album semnat de Elvis Rromano. Materialul discografic se numeste „Rock and rom“ si va contine 12 piese. „Pe acest album am zece melodii pe care le cânta Elvis Presley, precum si doua cântece compuse de mine. Orchestratia pieselor ii apartine lui Jimmy Laco, violonistul de la Nightloosers“, a precizat solistul. Pe lânga proiectele muzicale in care este implicat, Elvis Rromano a tinut sa-si incerce norocul si in cinematografie. Mai precis, a jucat intr-un film-documentar despre etnia careia ii apartine. „«Vocea romilor din România» este un documentar despre viata romilor, cum sunt perceputi acestia, care sunt cultura si economia lor in România“, a afirmat cântaretul.


Cauta sponsori


Documentarul a fost filmat in mai multe zone ale tarii, printre care si in Craiova. Aici, producatorii documentarului au avut surpriza sa observe ca in unele localuri romilor nu le este permis accesul. „Au fost si restaurante craiovene unde m-am simtit foarte bine, dar a existat un local unde nu m-au lasat sa intru, iar cameramanul a filmat toata scena. O vom include si in film“, a marturisit solistul. Si pentru ca filmarile documentarului s-au incheiat, producatorii au realizat deja un promo de un sfert de ora cu care vor sa atraga câtiva sponsori. „Intentionam ca fimul sa ruleze in mai multe tari: Norvegia, Franta, Germania, România, dar pentru aceasta avem nevoie de sponsori. Speram totusi ca lansarea sa aiba loc in toamna“, a spus cântaretul. Când nu cânta, Elvis Rromano, pe numele sau adevarat Tudor Lakatos, este profesor de limba, literatura si istoria romilor la scoala cu clasele I-VIII din localitatea sa natala, Somcuta Mare, judetul Maramures. Cântaretul nu vrea sa renunte la slujba sa de dascal si de aceea nu concerteaza decât la sfârsit de saptamâna.


„Nu-mi neglijez elevii. Eu merg in concerte decât in week-end-uri si când am vacanta“, a afirmat Elvis Rromano.


Scrie si versuri


Pentru ca nu vrea sa ramâna la statutul de imitator, Elvis Rromano a incercat sa cânte si creatii proprii. Asa ca a pus mâna pe condei si a inceput sa creeze. Versurile sale nu se inscriu insa in factura celor cântate de Elvis Presley, din ele nu debordeaza nici un fel de romantism si cu siguranta nu veti reusi sa furati inima nici unei domnisoare daca ii veti fredona „In lume ai plecat/ Cu plebea te-ai culcat/ Te-ai dus, te-ai dus, te-ai dus/ Te-ai dus tu la produs!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU