26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa plimbare prin Europa dupa tramvaie

La plimbare prin Europa dupa tramvaie

Câteva tramvaie, din cele 15 pe care Primaria Craiova vrea sa le cumpere, ar putea fi luate din Norvegia. Tranzactia va avea insa loc numai daca vicele Sorin Iordache va ajunge la un compromis cu omologii sai din Oslo.


Proaspat intors din tarile nordice, viceprimarul Sorin Iordache isi pregateste strategia de a cumpara câteva tramvaie second – hand. In prezent, dupa spusele acestuia, ar fi nevoie de inca 15 tramvaie pentru a fi acoperita cererea. Pentru atingerea acestui scop, vicele a mai facut o mica vizita in Austria, la inceputul lunii mai, unde a purtat negocieri pe aceeasi tema.


„Am fost in Norvegia si in Danemarca. Cei din Oslo au un mod ciudat de a purta discutii. Dupa ce le-am spus ce dorim, nu mi-au dat nici un raspuns, ramânând sa le trimit o scrisoare de intentie si sa purtam ulterior discutii. Pot spune insa ca tramvaiele pe care le-am lua de la Oslo sunt mai noi decât cele din Viena, dar si mai scumpe. Am fost nevoit sa mai caut in alta parte tramvaie deoarece reprezentantii din Austria au spus ca, in cel mai fericit caz, ne pot asigura cinci-sase bucati, care nu sunt de ajuns pentru nevoile noastre“, a declarat viceprimarul Iordache.


Craiova – inexistenta pentru investitorii nordici


Acesta a precizat ca a ramas placut impresionat de sistemul de transport public din Oslo, afirmând totusi ca preturile utilizate sunt destul de mari. In schimb, o mare dezamagire a reprezentat-o Copenhaga, unde este foarte multa mizerie.


„La tot pasul erau cersetori care dormeau pe jos si tigani lautari. Ma asteptam ca totul sa fie mai aranjat si cu mai mult bun gust, insa nu a fost asa“, a mai spus Iordache.


Vicele a mai avut ocazia sa poarte discutii si cu investitorii din cele doua tari. „Le-am dus diferite materiale promotionale despre Craiova si le-am transmis ca asteptam investitii. Unii nici nu auzisera de România, iar de Craiova nici nu stiau ca exista. Astfel de intâlniri sunt importante pentru ca potentialii oameni de afaceri sa stie ce avem de oferit. De asemenea, am fost informat ca am putea avea acces la diverse fonduri europene, care sunt gestionate de Norvegia. In acest sens, am purtat deja discutii cu insarcinatul român cu afaceri la Oslo, care mi-a transmis ca ne va anunta de indata ce fondurile vor putea fi accesate“, a precizat vicele.


Potrivit lui Iordache, cel putin una dintre cele doua negocieri ar trebui finalizata pâna la sfârsitul acestui an, când craiovenii se vor plimba cu tramvaie de peste hotare. Totusi, vicele nu a putut sa spuna daca vizita din tarile nordice a fost si ultima intreprinsa in acest scop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU