22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarii - la raport

Viceprimarii – la raport

Ce merita si ce nu merita incadrat la categoria realizari o va decide doar electoratul. Noi vom puncta doar in cifre si declaratii actiunile care au impact asupra craiovenilor.


De pilda, Regia Autonoma de Transport Craiova s-a imbogatit cu inca noua tramvaie second hand, din Munchen – Germania, platite cu 6.000 de euro bucata, din bugetul local, suma insignifianta in opinia autoritatilor locale. „Cam atât costa o masina bunicica, asa ca nu am platit prea mult. Sunt in stare foarte buna si nu cred ca o sa aiba nevoie de reparatii foarte curând. Spre exemplu, cele aduse din Olanda nu au avut nevoie de nici o interventie din partea mecanicilor regiei“, preciza viceprimarul Sorin Iordache acum ceva timp. Primaria intentioneaza sa achizitioneze inca 50 de autobuze, dar cu garantia bugetului local, intrucât e vorba de circa sase milioane de euro. Au fost materializate si demersurile premergatoare pentru construirea in cartierul Lapus a unei piete in valoare de 14 miliarde de lei, care insa nu va putea fiinta pâna in toamna. Contorizarea pe sistemul de incalzire s-a blocat la jumatatea drumului, cumpararea aparaturiii fiind conditionata de banii de la guvern. Târgul din Romanesti a fost luat la ochi de primarie, insa mutarea sa se afla in stadiu de proiect.


Alta pata pe harta Craiovei, piata agroalimentara din cartierul 1 Mai, nu a fost insa stearsa, dar se lucreaza in acest sens. „Am vrut sa o mutam la Fabrica de Confectii, dar era vorba de 40 de miliarde de lei. Nu avem insa de unde sa dam acesti bani si din cauza asta ne-am gândit sa cautam alt amplasament, tot in zona Spitalului nr. 1, unde am avea posibilitatea sa o amenajam cu maximum 15 miliarde de lei“, a spus Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor si Târgurilor.


Achizitii de utilaje si masini s-au facut si la Regia de Administrare a Domeniului Public, au avut loc transformari in parcurile orasului, s-au montat sute de cosuri de gunoi si s-au amenajat peste 700 de locuri noi de parcare prin largirea benzilor de circulatie, peste 30 de locuri noi de joaca, un sens giratoriu etc., dupa cum a declarat celalalt viceprimar al Craiovei, Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU