11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrimisi in judecata pentru restante

Trimisi in judecata pentru restante

Mii de locuitori din Valea Jiului au ajuns sa fie trimisi in judecata pentru ca au consumat apa rece fara sa o plateasca. In total, sunt peste 2.000 de familii pe care Regia Autonoma a Apei Valea Jiului le-a trimis in instanta din cauza datoriilor pe care le-au acumulat pentru apa furnizata. Valoarea totala a restantelor la apa potabila depaseste 22 de milioane de lei noi.


In aceste conditii, conducerea societatii a decis debransarea datornicilor pentru a elimina pierderile generate de neincasarea facturilor emise, aceasta fiind, in opinia celor care conduc RAAVJ, singura sansa de a recupera creantele.


Potrivit conducerii Regiei de Apa, aproape un sfert din beneficiarii serviciilor prestate de societate, in Valea Jiului, sunt rau-platnici, iar pentru recuperarea datoriilor a intentat procese la peste 2.000 de familii, care se afla in curs pe rolul Judecatoriei Petrosani.


Regia pierde si acum sume importante, deoarece aceste actiuni de recuperare a creantelor in instanta au adus regiei cheltuieli suplimentare de mai multe milioane de lei noi, in conditiile in care pentru trimiterea unui dosar se cheltuiesc 50 RON, la care se adauga si taxa de timbru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS