16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInertie administrativa in Primaria Craiova

Inertie administrativa in Primaria Craiova

Cu putina vreme inainte de implinirea a doi ani de gospodarire sub semnatura Antonie Solomon, Bania tânjeste inca dupa „bunastarea“ edilitara. Infrastructura a ramas la fel de subreda, investitorii straini nu sunt de gasit nici daca dai cu tunul, iar alegatorii nu au nici un cuvânt de spus in adoptarea deciziilor primarului.


Politicianul care spunea cu mai bine de doi ani in urma ca el ajunge primar doar fiindca asa vrea Dumnezeu are un bilant de jumatate de mandat caracterizat mai degraba prin orgoliu, decât prin realizari. Daca sunt deja vizibile unele schimbari in domeniul salubrizarii si al functionarii unor servicii subordonate municipalitatii, ramân discutabile rezultatele administratiei Solomon in majoritatea tuturor celorlalte componente din viata comunitatii in care primaria are sau ar trebui sa aiba o implicare: sute de strazi sunt inca impânzite cu gropi, cartiere intregi au sisteme de canalizare nefunctionale, multe dintre serviciile oferite craiovenilor sunt jalnice, investitiile straine lipsesc, siguranta cetateanului a crescut doar teoretic, unele dintre regiile de autoritate publica sunt sufocate de datorii, solutiile date pe legile retrocedarii sunt susceptibile de nelegalitate, craiovenii au fost amenintati ca ramân fara caldura in plina iarna si chiar au fost debransati in masa, bun-platnici si rau-platnici de-a valma, ziaristii au fost izgoniti de pe domeniul public din incinta sediului primariei, iar lista poate continua.


Cireasa de pe tort s-a copt o data cu inrobirea craiovenilor la plata ratelor si dobânzilor pentru imprumutul de 700 de miliarde de lei. Au ramas la stadiul de marturii de beton ale neputintei sau delasarii Polivalenta si celebrul bloc S200, dar municipalitatea se mândreste cu fântâna arteziana din Parcul Romanescu si cu Aleea Personalitatilor din parculetul de la Teatrul National. Periodic, apa de la robinetele craiovenilor isi schimba culoarea, dar primaria trâmbiteaza ca pe o reusita Statia de epurare de la Facai, care nu are nici o legatura cu bugetul local sau cu calitatea apei potabile a Baniei. Ca punct de reper urbanistic este citat Stadionul „Ion Oblemenco“, care este insa inconjurat de munti de gunoaie. Bisnita din piete si debandada in traficul rutier sunt recunoscute azi de autoritati, dar prezentate ca inexistente, mâine. Incompetenta compartimentelor institutiei primariei este acuzata zi de zi chiar de primarul Solomon, dar organigrama si numarul hârtiilor emise de aceste servicii sunt folosite propagandistic in rapoartele de activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU