20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovita Noua, fara apa calda

Craiovita Noua, fara apa calda

Regia de Termoficare din Craiova a intrerupt furnizarea apei calde in cartierul Craiovita Noua. Toate centralele de cartier care foloseau gazele naturale pentru furnizarea agentului termic si a apei calde au fost oprite, spre nemultumirea locuitorilor din zona. „Am luat masura opririi furnizarii apei calde, pentru ca riscam ca din cauza datoriilor sa ne fie oprita alimentarea cu gaze naturale in tot orasul“, a spus Nicolae Degeratu, director tehnic in cadrul Regiei de Termoficare Craiova. In urma hotarârii de sistare a furnizarii apei calde, in Craiovita Noua au avut de suferit 750 de scari de bloc, respectiv peste zece mii de apartamente. Cu toate ca masura opririi furnizarii apei calde a fost luata pentru a-i determina pe datornici sa-si achite restantele si pentru a creste incasarile regiei, situatia nu s-a schimbat cu nimic.


Regia profita de sistarea apei calde sa faca revizii


„Datoria totala, pe centrale termice, se ridica la aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, iar ritmul de incasare a ramas acelasi“, a precizat Degeratu. Cu toate problemele, angajatii regiei profita de oprirea centralelor termice. „Chiar daca nu am fi avut datorii catre Distrigaz, tot am fi oprit apa calda, dar esalonat, ca sa putem efectua revizii si reparatii“, a mai spus Degeratu.


Directorul spera ca problemele din Craiovita Noua sa dispara, o data cu transformarea centralelor termice din acest cartier in puncte termice. „In functie de banii pe care ii vom primi de la guvern vom continua modernizarea punctelor termice, actiune inceputa anul trecut, si vom incerca transformarea a sase centrale pe gaze“, a afirmat Degeratu.


Asociatiile, nemultumite de hotarârea regiei


Reprezentantii asociatiilor de locatari, ale caror blocuri au ramas fara apa calda, considera ca sistarea acestui serviciu nu este cea mai buna solutie. „Incasarile nu au crescut, pentru ca oamenii nu mai au ce plati. Noi suntem cinci asociatii pe aceeasi centrala termica si chiar daca e numai una cu datorii mari, au toate celelalte de suferit. Unii sunt bun-platnici, dar sufera din cauza unei asociatii cu datorii foarte mari. Oamenii sunt si ei foarte suparati ca s-a luat aceasta masura, mai ales cei care sunt cu plata intretinerii la zi. Datoriile mele catre Regia de Termoficare se ridica la 1,9 miliarde de lei vechi si stiu ca sunt altele care au datorii mult mai mari“, a spus Cotoi Ionica, administrator la Asociatia de Locatari nr. 6 Craiovita Noua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU