16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarne de pasare confiscata in Valea Jiului

Carne de pasare confiscata in Valea Jiului

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare din Petrosani au sechestrat doua tone de carne de pasare dintr-un depozit care se aprovizioneaza din judetul Brasov, masura fiind luata ca forma de preventie a raspândirii gripei aviare si in judetul Hunedoara.


Inspectorii sanitar-veterinari au verificat toate depozitele cu carne de pasare din Valea Jiului si unitatile de desfacere cu amanuntul, dar au sigilat numai unul, pentru ca restul se aprovizionau din alte parti ale tarii. Doua tone de carne de pasare au fost sechestrate din depozitul societatii Realcom pâna la lamurirea situatiei. Carnea nu provenea de la Codlea – locul in care s-a descoperit focarul de gripa aviara, ci de la Avicola, dar s-a decis sechestrarea marfii deoarece provine dintr-un judet aflat in carantina“, a declarat Octavian Popescu, comandantul Politiei Sanitar-Veterinare Petrosani.


Potrivit inspectorilor DSV, in târgurile si pietele din judetul Hunedoara a fost interzisa comercializarea pasarilor vii, iar mai multe zone din apropierea râurilor Mures si Strei sunt monitorizate in permanenta pentru prevenirea izbucnirii unui focar de gripa aviara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS