16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâteva zeci de case din Bustuchin vor fi stramutate

Câteva zeci de case din Bustuchin vor fi stramutate

Alunecarile de teren au afectat peste 140 de case din comuna gorjeana Bustuchin, iar 40 dintre familiile afectate vor fi stramutate in aceeasi locatie cu sinistratii din Seciuri.


Peste 140 de case din comuna gorjeana Bustuchin au fost afectate de alunecarile de teren din ultimele luni. In 40 dintre ele nu se mai poate locui, iar satenii si-au carat lucrurile si s-au mutat, fiecare unde a putut. Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, a declarat ca pe o parte din sinistrati i-a cazat intr-unul dintre fostele sedii ale SNLO din zona, iar ceilalti au plecat la vecini sau rude. „Terenul a inceput sa o ia la vale inca din luna octombrie a anului trecut. In ultimele zile a trebuit sa evacuez mai multe persoane, pentru ca in locuintele lor nu se mai putea sta. Viata acestor oameni era pusa in pericol de casele care stateau sa cada“, a declarat Ion Ciocea.


Ajutor de la Târgu Carbunesti


Cristian Toader Pasti, primarul orasului Târgu Carbunesti, a sarit in ajutorul comunei invecinate si a pus la dispozitie satenilor din Bustuchin teren pentru reconstructia a 40 de case. Potrivit primarului Ciocea, sinistratii din Bustuchin vor fi stramutati in acelasi loc cu oamenii din Seciuri. „Terenul este situat in zona punctului Cojani, tot acolo se vor muta si cei din Seciuri. Pasti ne-a pus la dispozitie acest teren, pentru ca in comuna Bustuchin nu aveam unde sa-i stramut“, a mai spus Ciocea. Alunecari de teren au aparut in ultimele luni si la Albeni, unde patru familii au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS