17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitura de la Mina Lupeni a ucis un miner

Viitura de la Mina Lupeni a ucis un miner

Un miner a murit si alti patru au fost scosi la suprafata de echipele de salvatori, ieri, dupa ce o viitura de apa, noroi si pietre i-a surprins in subteranul Minei Lupeni, la 300 de metri sub pamânt. Salvatorii au reusit sa identifice locul in care au fost prinsi in abataj si patru dintre ei au ajuns teferi la suprafata.


In subteran se aflau in acel schimb sase mineri de la Exploatarea Miniera Lupeni. Ileana Bodea, sefa Serviciului Sanatate si Securitate in Munca din cadrul ITM, a declarat ca minerii lucrau in doua echipe la deschiderea unui abataj, respectiv a unui siloz de material. Nici unul nu are afectiuni grave si nici nu au necesitat internarea in spital.


Ioan Stamin Purcaru, consilierul ministrului economiei si comertului pe probleme de minerit, a declarat ca viitura s-a format in spatiul exploatat si i-a surprins pe ortaci. Dupa cautari disperate, salvatorii au reusit sa-l gaseasca si pe ultimul miner, Ilie Boca, din nefericire decedat. Potrivit lui Daniel Surulescu, directorul general al CNH, Boca avea 25 de ani de munca in subteran si era tatal a cinci copii, dintre care doi minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS