13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinistratii doljeni au nevoie de tine

Sinistratii doljeni au nevoie de tine

Sute de adolescenti si tineri craioveni, sensibilizati de miile de oameni ramasi fara locuinta din comunele inundate din judetul Dolj, au organizat ieri pe traseul Universitate – Colegiul National „Carol I“ un mars de sensibilizare a populatiei pentru ajutorarea sinistratilor.


Uniunea Studentilor din România, Conventia Organizatiilor Studentesti, Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa (Centrul de Voluntariat „Voluntaris“), Consiliul Local al Copiilor Craiova, AIESEC Craiova si alte numeroase asociatii nonguvernamentale sau studentesti au fost initiatorii campaniei organizate ieri in Craiova.


Manifestarea s-a desfasurat in cadrul campaniei nationale „Pentru ei“, elevi si studenti din municipiu participând timp de doua ore la Marsul Solidaritatii. Manifestarea s-a vrut a fi un semnal de alarma pentru autoritatile locale, care, potrivit organizatorilor acestui eveniment, ar trebui sa se implice mai mult in problemele oamenilor din satele doljene afectate de inundatii. Cu o torta aprinsa, cu zeci de pancarte in mâini, tinerii au parcurs tacuti traseul stabilit, tinându-se de mâini. In fata Colegiului National „Carol I“, tinerii au cântat imnul „Desteapta-te române“ si au asezat in sensul giratoriu o urna, in care fiecare, dupa posibilitati, a donat o suma de bani. „Peste 10.000 de oameni au nevoie de tine!“, „Nu le intoarce spatele!“, „Pune-te in locul lor“ sunt doar câteva dintre indemnurile scrise pe pancartele purtate de manifestanti. Grupului de adolescenti si tineri, pe parcursul traseului, i s-au alaturat zeci de craioveni, care au dorit ca din putinul lor sa acorde bani pentru copiii si batrânii cazati in corturi, pe câmp. „Este minunat gestul acestor tineri. Orice semen, fiecare dupa puterile lui, multumind lui Dumnezeu ca l-a ferit de o asemenea nenorocire, ar trebui sa ii ajute pe acesti oameni, ramasi pe drumuri… Este infricosator ceea ce s-a intâmplat in aceste comune doljene“, a spus impresionata Eugenia Manolache, din Craiova.


„Mesajul nostru este acela de a trezi atât populatia craioveana, cât si autoritatile locale“


Initiatorii campaniei au mentionat ca o astfel de manifestare era necesara, pentru ca oamenii sa constientizeze gravitatea situatiei in care, la numai câteva zeci de kilometri de noi, se afla mii de oameni. „Mesajul nostru este acela de a trezi atât populatia craioveana, cât si autoritatile locale, de a sensibiliza societatea civila asupra dramei sinistratilor. Fiecare dintre noi ar trebui sa constientizeze ca, in aceste momente, peste 10.000 de persoane dorm sub cerul liber, fara conditii minime de trai: alimente, imbracaminte, asistenta medicala“, a spus Florentin Gust, presedintele Uniunii Studentilor din România (USR). Potrivit sursei citate, la marsul solidaritatii, ce s-a desfasurat in inima Baniei pe traseul Universitate – Teatrul National – Colegiul National „Carol I“, au participat, alaturi de studenti, elevi si cadre didactice din Banie, reprezentanti ai institutiilor de presa si simpli trecatori. Marsul s-a desfasurat dupa o coregrafie bine stabilita, având ca slogan „Pune-te in locul lor, nu le intoarce spatele!“. „Prin mersul cu spatele, am dorit sa simbolizam pasivitatea si lipsa de implicare a societatii in care traim si indiferenta multora fata de problemele semenilor nostri“, a completat Cristina Catana, presedinta Asociatiei Române a Tinerilor cu Initiativa (ARTI).


Scopul campaniei umanitare


Campania urmareste sprijinirea sinistratilor, prin colectarea de fonduri, pentru procurarea de alimente, medicamente, haine, consilierea copiilor, acordarea de asistenta medicala si chiar construirea unui dispensar in satul Rast, care va fi stramutat pe un teren inalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU