17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile ilegale continua

Lucrarile ilegale continua

Inceperea ilegala a lucrarilor pentru refacerea centrului Craiovei i-a pus pe jar pe inspectorii de la Inspectia de Stat in Constructii Dolj, care ar da amenzi daca ar sti cui. Executantul lucrarii, SC UTI International SRL, nu a afisat nici pâna azi datele de identificare ale constructorului pentru ca, oficial, lucrarile nu au inceput, desi muncitorii sparg de zor dalele din jurul statuii lui Mihai Viteazul.


Lucrarile de reamenajare a centrului Craiovei incepute saptamâna trecuta au continuat si ieri fara nici un fel de probleme din partea primariei care inca nu le-a comandat, desi a semnat contractul de executie, sau a executantului, SC UTI International.


Semnatarul contractului de executie, in numele asocierii dintre SCT Bucuresti, Domarcons si UTI International, nu a emis pâna ieri scrisoarea de garantie de buna executie a intregului proiect, in valoare de aproximativ sase milioane de euro, scrisoare care ar fi precedat emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Cel care va duce greul acestui contract, SCT Bucuresti, ai carui angajati lucreaza de zor la decopertarea Pietei Prefecturii, a bagat in functiune pichamerele si lucreaza ca pe vremea ilegalistilor in sensul ca nimeni nu scoate o vorba despre legalitatea actiunii lor, muncitorii multumindu-se sa dea vina pe sefii care i-au trimis la lucru.


UTI va discuta despre contract doar in conferinta de presa


Marin Toma, reprezentantul executantului lucrarilor din centrul Craiovei, cel care a recunoscut ca lucrarile au inceput ilegal, da asigurari de intrare in legalitate si spera ca acea scrisoare de buna executie sa fie emisa cât mai repede. „Am discutat cu colegii mei si mi-au spus ca scrisoarea de buna executie va fi gata cel târziu azi, iar emiterea ordinului de incepere a lucrarilor este in sarcina primariei. Speram sa intram in legalitate si sa nu mai fie nici o problema. Pe viitor, despre toate lucrarile care se vor executa in centrul Craiovei se va discuta din partea firmei noastre numai in conferinta de presa, pentru a nu da nastere la probleme de neintelegere a termenilor sau a altor lucruri“, a declarat Marin Toma. Chiar daca scrisoarea emisa de UTI va ajunge la Craiova si primarul va emite ordinul de incepere a lucrarilor, acestea nu pot intra in legalitate pâna când beneficiarul, consiliul local, nu va plati aproximativ 200 de milioane de lei, bani ce reprezinta 0,1% din valoarea lucrarilor, catre Inspectia de Stat in Constructii Dolj conform Legii nr. 50/1991, modificata si republicata.


Functionarii primariei parca au intrat in pamânt


De câteva zile, inspectorii Inspectiei de Stat in Constructii Dolj (ISC) ii cauta cu lumânarea pe reprezentantii primariei, pe care se pare ca i-a inghitit pamântul, pentru a le inmâna amenda de zece milioane de lei pentru inceperea lucrarilor considerate de ei neautorizate. „Cautam de câteva zile pe cineva de la primarie ca sa putem sa ne lamurim cum s-a permis sa se dea drumul lucrarilor in centrul Craiovei, care din punctul nostru de vedere sunt neautorizate. Inspectorii nostri au fost pe teren si acum lucram la identificarea executantului lucrarii pentru a sti la ce adresa sa trimitem amenda cuvenita pentru lucrari ilegale. Nici azi (ieri – n.r.) nu ne-a instiintat nimeni ca au inceput lucrarile. Si primaria este pasibila de amenda, dar nu dam de nimeni de parca i-a inghitit pamântul pe toti. Inspectorii au dat dispozitie muncitorilor de la SCT Bucuresti sa paraseasca santierul pentru ca acolo nu se poate lucra asa dupa ureche. Noi amendam un cetatean si daca-si construieste un WC fara autorizatie, iar primaria isi permite sa sfideze un intreg oras in numele asa-zisului interes public. Nu putem incuraja ilegalitatile, chiar daca ele sunt comise de institutii ale statului“, a declarat Gheorghe Enescu, inspector-sef al ISC Dolj.


Primaria Craiova a promis ca isi va exprima un punct de vedere oficial pe care il va trimite prin fax redactiei ziarului. Pâna la inchiderea editiei, faxul cu pricina nu a fost primit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU