14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, câmp de lupta de 1 Mai

Craiova, câmp de lupta de 1 Mai

Cinci tineri au ajuns la spital, necesitând ingrijiri medicale, in urma scandalurilor petrecute in municipiu in noaptea dintre Ziua Muncii si Ziua Tineretului.


Noaptea de 1 spre 2 mai a fost una a scandalurilor in municipiul Craiova. Mai intâi, in Brazda lui Novac, opt tineri i-au snopit in bataie pe alti doi, dupa care, vizavi de Casa Studentilor, localul ZANZIBAR a fost scena altei altercatii.


Rafuiala la G4


In jurul orei 22.45, un jandarm aflat in timpul liber, a observat ca in zona blocului G4, din cartierul Brazda lui Novac, avea loc o altercatie intre doua grupuri de tineri. Imediat a solicitat prin telefon interventia echipajului mobil al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj. Sosind la fata locului, echipajul jandarmeriei a constatat ca altercatia incetase. Pe „câmpul de lupta“ ramasese doar o victima – un tânar care participase la scandal si, in urma loviturilor primite, necesita ingrijiri medicale. Urmând indicatiile acestuia, oamenii legii i-au gasit si pe agresori: sase tineri care, inghesuiti intr-o Dacie, tocmai se pregateau sa paraseasca zona. La vederea jandarmilor, unul dintre ei – Ovidiu Patruti, dupa cum s-a stabilit ulterior – a incercat sa dispara in noapte, desi era la rândul lui plin de sânge. A fost retinut de o patrula de politie care tocmai se indrepta spre locul scandalului.


Cei sase au fost condusi la sediul Jandarmeriei pentru stabilirea identitatii si imprejurarilor in care s-au produs faptele. Scotocind zona, jandarmii au mai gasit inca o victima a altercatiei. Cei doi tineri agresati, precum si unul dintre agresori, au fost condusi la Spitalul de Urgenta Craiova, unde au primit ingrijirile medicale necesare, fara a fi insa internati.


Zece tineri implicati in scandal


Tinerii implicati in incident au fost condusi de la sediul jandarmeriei, la Sectia 4 Politie Craiova, in vederea continuarii cercetarilor. Dupa primele investigatii, politistii au stabilit ca scandalul a izbucnit intre doi tineri (Tiberius Cristea, de 26 de ani, si Sevastian-Cosmin Purcaru, de 21 de ani, pe de-o parte) si alti opt (Ionel-Marius Trica, de 21 de ani, Ovidiu-Mihaita Patruti, de 19 ani, Bogdan-Gabriel Stancu, de 18 ani, Alexandru-Sorin Falcoi, de 18 ani, Alexandru-Ionut Cola, de 20 de ani, Claudiu-Gigel Florea, de 18 ani, Florin Brulea, de 22 de ani, si Liviu-Cosmin Nicola, de 22 de ani), pe de alta parte. Totul ar fi pornit de la faptul ca cei opt ar fi aruncat cu pietre in geamurile de la balcoanele celorlalti doi.


In urma acestei altercatii au suferit leziuni si au fost condusi la Spitalul de Urgenta Craiova Ovidiu-Mihaita Patruti, Sevastian-Cosmin Purcaru si Tiberius Cristea, care nu au ramas internati. Politia urmeaza sa dispuna masurile legale in acest caz, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele, conform concluziilor medico-legale.


Scandal la Zanzibar


In jurul orei 3.30, politistii de la Sectia 3 au fost anuntati ca in fata localului Zanzibar, situat vizavi de Casa Studentilor, a avut loc alta altercatie, in care au fost implicati mai multi tineri cu vârste intre 20 si 30 de ani. Deplasându-se la fata locului, agentii Sectiei 3 Politie Craiova au aplanat conflictul si i-au condus la sediul politiei pe toti cei implicati. In urma audierilor, politistii au stabilit ca Marius-Catalin Gutaga, de 22 de ani, si Paul-Alin Craciun, de 24 de ani, ambii din Craiova, au avut o serie de discutii contradictorii cu alti trei craioveni – Andrei-Alin Nicolae, de 20 de ani, Mihai-Laurentiu Grecu, de 21 de ani, si Paul-Gabriel Negret, de 29 de ani. Pe fondul consumului de alcool, de la cearta pâna la bataie nu a mai fost decât un pas, astfel ca Gutaga si Craciun au fost snopiti in bataie de ceilalti trei. Cele doua victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Craiova, suferind multiple traumatisme cranio-faciale, iar politia continua cercetarile, urmând sa dispuna masurile corespunzatoare in functie de concluziile medico-legale. Totodata, sase dintre cei implicati in scandal s-au ales cu amenzi contraventionale, de 1.000 RON fiecare, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.


Inarmat cu un topor


In autoturismul cu care agresorii incercau sa se faca nevazuti, in urma scandalului din Brazda lui Novac, jandarmii au descoperit un topor, invelit intr-o geaca, stabilind totodata ca toporul era al lui Bogdan Gabriel Stancu, de 19 ani, din Craiova. Pe numele acestuia s-au intocmit acte premergatoare dosarului penal pentru port ilegal de arma alba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII