15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierul ministrului Seres - pus sub invinuire pentru fals in declaratia de avere

Consilierul ministrului Seres – pus sub invinuire pentru fals in declaratia de avere

Ioan Stamin Purcaru, consilierul pe probleme de minerit al ministrului economiei si comertului, a fost pus sub invinuire de organele de ancheta, dupa ce a fost acuzat de fals in declaratia de avere. Procurorul Dumitru Ilinca, din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Petrosani, a declarat ca dosarul de urmarire penala a fost finalizat de politie si a ajuns la Parchet cu propunerea de trimitere in judecata, fostul director al Companiei Huilei fiind pus sub invinuire. „Purcaru urmeaza sa fie audiat in calitate de invinuit, dupa care urmeaza ca procurorul sa analizeze probatiunea si sa dea solutia“, a declarat Ilinca. Consilierul lui Codrut Seres a intrat in atentia politistilor dupa ce in declaratiile de avere, din perioada 2003-2005, când Stamin Purcaru detinea functia de director general al Companiei Nationale a Huilei, au fost sesizate o serie de inadvertente legate de declaratia privind bunurile ce le detine in proprietate.


Potrivit organelor de cercetare penala, in declaratia de avere din anul 2005, Ioan Stamin Purcaru a trecut ca are in proprietate un apartament in Bucuresti pe care l-ar fi dobândit in anul 2002 si doua suprafete de teren dobândite in anul 1998. Numai ca aceste bunuri nu apar si in declaratiile de avere anterioare intocmite de Purcaru, motiv pentru care politistii s-au sesizat si i-au intocmit dosar penal pentru fals.


Stamin Purcaru a declarat ca nu se considera vinovat, deoarece este de fapt vorba despre prevederi ale legii in faze diferite. In unele cazuri el sustine ca a trecut chiar mai mult decât era specificat. „Probabil nu am citit eu cu atentie normele de aplicare in momentul in care am prezentat declaratiile de avere. Nu ma consider vinovat, iar anchetatorii sa duca aceasta ancheta pâna la capat si sa isi faca datoria“, a spus Purcaru.


Ioan Stamin Purcaru a fost director al Companiei Nationale a Huilei Petrosani din 2002 si pâna in anul 2005, când a fost schimbat din functie si numit director adjunct al CNH, iar apoi a fost numit consilier al ministrului economiei si comertului pe probleme de minerit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS