17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au impartit Sperante

S-au impartit Sperante

Caravana Sperantei s-a oprit la fiecare cort, fiecare caruta, fiecare adapost incropit pe câmp. S-au intins mâini, s-au sters lacrimi de pe obraji, s-au alinat – dupa puteri – suferinte adânci. Si tot dupa puteri, oamenii au inceput sa Spere…


Sute de pachete au ajuns la Ghidici


Sinistratii gazduiti in comuna doljeana Ghidici au primit ieri alimente, corturi si saci de dormit din partea Fundatiei „Gazeta de Sud“. Sute de pachete au fost impartite locuitorilor care au ramas fara case in urma revarsarii de acum o saptamâna a Dunarii. O prima transa de ajutoare au fost impartite celor 470 de locuitori din comuna Rast care au fost primiti de localnicii din Ghidici in casele lor.


Alte pachete au ajuns la cei 150 de sateni din Rast care nu au vrut sa se indeparteze prea mult de gospodariile distruse alegând sa-si improvizeze adaposturi in câmp, in imediata apropiere a apelor Dunarii. Numarul satenilor care s-au vazut nevoiti sa locuiasca pe câmp continua sa creasca de la o ora la alta, multi dintre ei neavând unde sa-si gaseasca alt adapost. Cei mai multi dintre ei, inca socati de cele intâmplate, mai aveau puterea sa ureze un Paste fericit celor care le intindeau o mâna de ajutor.


Multumiri din suflet cu lacrimi in ochi


Caravana Sperantei a adus bucurie si in sufletele a zeci de sinistrati din Negoi prezenti ieri in fata primariei unde au primit cu lacrimi in ochi ajutoarele oferite de sponsori prin intermediul Fundatiei „Gazeta de Sud“. Mame cu copii in brate, batrâni neajutorati, ale caror case au fost maturate de apele Dunarii au multumit GdS si sponsorilor care au facut posibil ca Pastele de anul acesta sa fie mai putin trist. „Ne pregateam de Paste, am facut si noi toate cele trebuincioase, dar a venit apa si a trebuit sa ducem bucatele in alta parte pe deal, ca nu avem nici o ruda in sat. Va multumim din suflet pentru ajutorul dat“, a spus printre lacrimi Ionel Cocioba.


Alimentele oferite ca ajutor de fundatia GdS au fost impartite cu ajutorul jandarmilor prezenti in comuna si cu sprijinul primarului, Sorin Voinea, care a declarat ca initiativa este mai mult decât binevenita, data fiind situatia grea prin care trec sutele de sinistrati din Negoi.


Fundatia „Gazeta de Sud“ le multumeste tuturor celor care au raspuns apelului umanitar lansat marti, la numai trei zile de la evenimentele dezastruoase.


GCP, SC MARATHON DISTRIBUTION SRL, SC PAN GROUP SA, SC TOPWAY SA, SC EGIPTEANUL VALUTA SRL, SC LACTIDO SA Craiova, SC ATCOM SCM, SC PASAJ SRL, SC MEDEUS &Co PRODIMPEX SRL (si in special domnului Daniel Marcu, fondatorul firmei), SC IT SIX GLOBAL SERVICES, SC MIAMI SRL, Hipermarket PRAKTIKER Craiova, SC ELSACO ELECTRONIC SRL, SC SORIMED CONSULT SRL, POLICLINICA ELGA, TOP GEL, SC TRADE LAND SPEDITION, SC ERPIA SA, SC LUTEREC IMPEX SRL, FARMACIA PROVITA, FUNDATIA ETHOS, SC FAELA SRL, MEFIM AGRO SRL, PROFESSIONAL CONSULTING, POLYSTART IMPEX SRL, creatorul de moda Mircea Barbulescu, stilistul Marian Cotoi, omul de afaceri Horatiu Buzatu, dar nu in ultimul rând cetateni obisnuiti care au vrut sa le ofere, in prag de Sarbatoare, un strop de bucurie si lumina sinistratilor din Rast si Negoi: Alex Ioan Salan, Stefania Stegaru, Adrian Rotaru si domnul Ene. Le multumim din suflet! Sa le fie Pastele luminos, precum inimile lor generoase!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS