11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Bailesti, arestat preventiv

Primarul din Bailesti, arestat preventiv

Primarul municipiului Bailesti, Ioan Negret, a fost arestat preventiv pentru 15 zile, in baza unui mandat emis joi seara de Tribunalul Dolj, dupa ce miercuri seara fusese retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru savârsirea infractiunii de luare de mita. Impreuna cu primarul mai este cercetat in aceeasi cauza, dar in stare de libertate, si contabilul Politiei Comunitare din Bailesti, Ion Berbecaru, pentru savârsirea infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.


Dupa cum au stabilit anchetatorii, primarul Negret a pretins si primit prin intermediul lui Berbecaru o spaga de 15.000.000 de lei, de la reprezentantul unei firme, pentru a aproba efectuarea unor plati restante catre acea firma. Platile reprezentau contravaloarea lemnelor de foc pentru scolile si gradinitele din Bailesti, pe care societatea respectiva le livrase catre primaria din localitate in perioada 2005 – 2006, iar administratia locala amâna nejustificat achitarea facturilor.


Actiunea a fost rezultatul unei asidue supravegheri tehnico-operative a celor doi invinuiti, efectuata de procurorii si politistii DNA cu acordul Tribunalului Dolj.


Municipiul Bailesti, condus de dupa gratii


Conform Legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, primarul Ioan Negret ar trebui sa fie suspendat din functie, prin ordin al prefectului, in cazul in care este arestat preventiv. Edilul-sef a fost deja suplinit de viceprimarul Marius Urziceanu, dar suspendarea lui Negret nu a avut inca loc. „Intr-adevar, conform legii, primarul ar trebui suspendat din functie, insa asta trebuie sa decida domnul prefect Giugea abia dupa ce va fi instiintat de procurori cu privire la arestare“, a declarat viceprimarul Marius Urziceanu. Nedispunându-se suspendarea, municipiul doljean Bailesti avea ieri un primar care, desi se afla in arest, isi mentinea inca puterea decizionala in administratia locala. Am incercat sa aflam si punctul de vedere in aceasta privinta al prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, insa acesta nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII