10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei mai buni fizicieni, premiati la Craiova

Cei mai buni fizicieni, premiati la Craiova

159 de elevi din cei 530 de participanti la Olimpiada de fizica – etapa nationala, desfasurata la Craiova in perioada 16 – 21 aprilie, se vor intoarce acasa cu diplome, premii si mentiuni.


Potrivit organizatorilor, rezultatele obtinute de elevi reprezinta rasplata unei pregatiri intense. „Efortul elevilor va fi rasplatit cu diplome si premii in bani. Aceasta editie a acumulat 28 de premii (I, II si III) si 131 de mentiuni.


Spre deosebire de anul trecut, Ministerul Educatiei si Cercetarii a suplimentat valoarea premiilor. Astfel, Premiul I va consta intr-un milion de lei, premiul II – 750.000 de lei, premiul III – 550.000 de lei, iar mentiunile – 400.000 de lei“, a precizat inspectorul de fizica, prof. Liviu Cotfasa. Potrivit sursei citate, ieri, la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova a avut loc ultima proba a nationalei de fizica, proba de baraj, la care au participat peste 130 de „fizicieni“. „Au intrat in competitie cei mai buni elevi de fizica din intreaga tara. 20 dintre ei vor fi selectionati pentru lotul olimpic largit. Acestia vor avea parte de instruire si pregatire suplimentara, dupa care vor fi selectionati cinci elevi care vor compune lotul olimpiadei de fizica“, a adaugat inspectorul de fizica, prof. Liviu Cotfasa.


Festivitatea de premiere


Potrivit organizatorilor, diplomele, premiile si mentiunile vor fi acordate elevilor astazi, intr-un cadru festiv, la Teatrul National „Marin Sorescu“ din Craiova. Premiile vor fi inmânate de presedintele comisiei nationale de fizica, prof. univ. dr. Florea Uliu, de la Facultatea de Fizica din Craiova. Pe lânga recompensele acordate de MEdC, cei 159 de câstigatori vor primi premii si din partea sponsorilor si a autoritatilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS