22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpici nationali din Valea Jiului

Olimpici nationali din Valea Jiului

Elevii Scolii Generale „I.G. Duca“ din Petrosani au „ras“ aproape toate premiile la olimpiadele judetene de geografie, fizica, matematica si cultura civica, patru copii calificându-se la faza nationala a olimpiadelor scolare. Directoarea Scolii „I.G. Duca“, Maria Pop, spune ca performanta la care au ajuns copiii reprezinta o mare bucurie, iar elevii sunt o mândrie pentru scoala, in conditiile in care din zecile de mii de elevi, de la nivelul judetului Hunedoara, care au luat parte la aceasta competitie, copiii de la Scoala „I.G. Duca“ vor reprezenta judetul la faza nationala la patru discipline scolare.


Paula Marcau si Delia Bugheanu, indrumate de prof. Alina Munteanu, vor reprezenta judetul Hunedoara la faza nationala a olimpiadei de cultura civica, Andra Nemu si Alexandra Marta reprezinta echipajul calificat la fizica, ele fiind indrumate de prof. Camelia Stanoi, si Christiana Timofte va reprezenta judetul la olimpiada de matematica, ea fiind indrumata de Steluta Chifor. „Ei sunt cei care autentifica eforturile deosebite ale dascalilor lor, adaugând la acestea foarte multa munca, responsabilitate, seriozitate, dar si pasiune. Performantele obtinute de ei demonstreaza ca si in Valea Jiului, pentru multi elevi, invatatura se afla la loc de cinste, motiv pentru care merita sa traim alaturi de ei emotiile unei noi confruntari, de la care ne dorim din nou rezultate de top“, a declarat Maria Pop, directorul Scolii Generale „I.G. Duca“ din Petrosani


Si la Concursul interjudetean de matematica „Traian Lalescu“ primul loc a fost câstigat tot de un elev al Scolii „I.G. Duca“, fapt ce demonstreaza ca elevii de la aceasta scoala au inteles ca daca muncesc cu pasiune obtin si performante. Isac Andrei este numai in clasa a V-a, dar el a ocupat deja locul I la concursul de matematica.


Petrila tine aproape


Si elevii din Petrila vor reprezenta judetul la sah, educatie tehnologica si istorie, performanta celor de la Scoala Generala nr. 6 fiind o premiera absoluta. Anca Turcas s-a calificat la olimpiada nationala de sah, eforturile ei fiind canalizate spre o astfel de performanta de prof. Ioan Cordea. Emanuel Dragoi este reprezentatul judetului Hunedoara la faza nationala a olimpiadei de educatie tehnologica, profesorul care l-a indrumat fiind Marinela Dobre. Istoria va fi reprezentata la nivel national tot de un elev al scolii din Petrila, Corina Baki, care a ajuns la aceasta performanta gratie unor eforturi canalizate de prof. Cornelia Mantiu. „Aceste calificari la fazele nationale ale olimpiadelor scolare sunt o premiera pentru noi care, desi an de an am participat la aceste concursuri, nu am obtinut nici un premiu. Meritul este al copiilor si al celor care i-au indrumat si vom merge alaturi de ei pentru a obtine noi rezultate“, a spus prof. Mioara Szabo, directoarea Scolii Generale nr. 6 Petrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS