22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaptele praf pentru sugari se va acorda dupa greutate

Laptele praf pentru sugari se va acorda dupa greutate

Medicii din Dolj nu cunosc inca noul ordin al Ministerului Sanatatii, conform caruia nu mai au dreptul sa prescrie retete pentru lapte praf gratuit, decât daca greutatea sugarilor scade sub limita inferioara. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Dolj, dr. Stefan Popescu, spune ca prescrierea laptelui praf pentru sugari se face ca si pâna acum; singura modificare este aceea ca licitatia pentru achizitionare se va face direct de catre minister, si nu de directii.


„Copiii care beneficiaza de lapte praf sunt cei ale caror mame prezinta contraindicatii: sunt bolnave de TBC, HIV, cancer, scleroza in plagi, boli psihice, diabet zaharat, dar si bebelusilor care sunt adoptati sau in plasament si ale caror mame au decedat. Asa s-a procedat si pâna acum si nu cunosc sa fie alte modificari in domeniu“, a declarat dr. Stefan Popescu.


Noul ordin prevede ca incepând cu aceasta luna criteriile pentru acordarea laptelui praf gratuit pentru sugari devin restrictive. Medicii de familie si specialisti nu vor mai avea voie sa prescrie retete pentru lapte praf decât daca greutatea sugarilor scade sub greutatea normala vârstei. Copilul va fi examinat din doua in doua saptamâni de medicul de familie sau specialist care va consemna greutatea in fisa de evaluare. Copiii la care se va constata o crestere nesatisfacatoare, din cauza absentei sau cantitatii insuficiente de lapte matern, vor primi suplimentar lapte praf.


In prezent, in Dolj se acorda pentru un sugar intre patru si opt cutii cu lapte praf. Numarul copiilor care primesc lapte praf se ridica la aproximativ o mie, din numarul totalul de sase mii de nasteri anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS