16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Tehnicii Studentesti - in acorduri de muzica

Zilele Tehnicii Studentesti – in acorduri de muzica

In timpul zilei au trudit, au prezentat lucrari stiintifice si au participat la târguri de joburi, iar seara si-au rezervat-o distractiei. A treia editie a Zilelor Tehnicii Studentesti a cuprins in programul sau si trei seri culturale, menite sa le dea ocazia studentilor sa socializeze.


Dupa principiul „Distractia e distractie, iar munca-i munca“, organizatorii Zilelor Tehnicii Studentesti au incheiat prima zi a programului (miercuri, 12 aprilie) cu o seara culturala, adica o petrecere intr-un club craiovean. Miercuri seara, responsabili cu distractia au fost Organizatia Studentilor Politehnisti Profil Electric Craiova (OSPPEC), Organizatia Studentilor din Facultatea de Mecanica (O.S.F.M) si Sindicatul Studentilor Agronomi (SSA) si se pare ca acestia s-au priceput de minune sa intretina atmosfera. In jurul orei 23.00, Clubul Korona era arhiplin de studenti ai facultatilor cu profil tehnic, si nu numai, dornici sa se simta bine dupa o zi de „munca intelectuala“.


Petrecerile s-au desfasurat sub titulatura de „seri culturale“ si la ele au participat si studentii din alte centre universitare din tara si de peste hotare.


„In fiecare miercuri seara vin aici“


Oltenii le-au aratat colegilor lor din Bucuresti, Timisoara, Petrosani, Lille (Franta), Zurich (Elvetia) si Atena (Grecia) ce inseamna distractia, iar acestia s-au integrat destul de repede in ritmul vietii studentesti din Craiova.


„In fiecare miercuri seara vin aici, nu puteam lipsi chiar azi (miercuri – n.r.)“, a spus George, student in anul V la Facultatea de Electromecanica din Craiova. Pentru tânar a devenit o obisnuinta sa participe la petrecerile de miercuri seara, pentru ca saptamânal OSPPEC in colaborare cu O.S.F.M si SSA organizeaza câte un party special pentru studenti. In plus, in timpul zilei George participase si la sesiunea de prezentare de lucrari stiintifice cu eseul „Trenuri de mare viteza cu motoare asincrone“, asa ca avea toate motivele sa sarbatoreasca.


Asa cum si-au obisnuit colegii, organizatorii au avut si câteva surprize pentru studentii care au stiut sa se distreze cel mai bine. Cei care cunosteau indeajuns de bine tainele dansului si au avut curaj sa danseze pe bar au primit, cum era de asteptat, premiile cele mai consistente: doua excursii la Rânca, oferite de Stelian Baragan, presedinte de onoare al OSPPEC.


Petrecaretii au fost premiati


Nici ceilalti petrecareti nu au fost insa neglijati: 16 tricouri, DVD-uri cu cele mai noi filme, boxe, 150 de shot-uri de tequila, câteva sticle de sampanie si de vin au fost daruite cu generozitate celor care au trudit din greu pentru … a se distra. „Sper sa se continue traditia organizarii Zilelor Tehnicii Studentesti cât mai multi ani de acum inainte, intrucât studentii au nevoie si de astfel de evenimente“, a precizat Catalin Panescu, presedinte OSPPEC. De la petrecerea de miercuri nu puteau lipsi nici organizatorii sau sponsorii evenimentului. Florentin Gust, presedintele Conventiei Organizatiilor Studentesti, si Ionut Stroe, director la Autoritatea Nationala pentru Tineret, s-au distrat alaturi de studentii din Korona. OSPPEC, SSA si O.S.F.M au fost doar cei care au dat startul petrecerilor, joi si vineri distractia mutându-se in alte cluburi craiovene (doar studentii veniti in campusul craiovean nu puteau pleca fara sa cunoasca toate obiceiurile colegilor lor).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS