25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePosturi ocupate cu ordin de sus

Posturi ocupate cu ordin de sus

Muzeul Judetean Olt se confrunta de ceva vreme cu lipsa de muzeografi. In timp ce in institutii similare din Buzau sau Vâlcea isi desfasoara activitatea cu peste zece muzeografi, la un personal de 32 de angajati, câti numara Muzeul Judetean Olt, exista numai patru muzeografi „cu patalama“.


Directorul institutiei, Laurentiu Gutica, spune ca a explicat situatia in mai multe rânduri conducerii consiliului judetean, in subordinea caruia se afla muzeul, dar ca pâna acum nu s-a rezolvat nimic. El a afirmat ca in prezent sunt doua locuri vacante de muzeograf si ca in curând numarul acestora va creste, prin pensionarea altui specialist. Muzeul Judetean este, pe aceasta linie, printre alte multe institutii, victima a OUG nr. 1/2006, prin care guvernul a blocat ocuparea tuturor posturilor publice vacante, cu exceptia celor declarate posturi unice pe considerentul ca ele sunt integrate domeniilor socotite strategice pentru aderarea României la Uniunea Europeana.


Directorul crede ca de respectiva portita legislativa ar putea beneficia si muzeul, daca ar exista si intelegere din partea consiliului judetean, finantatorul institutiei. „Avem mare nevoie de cel putin doi muzeografi, unul specializat in arta, iar altul in etnografie. Cele doua posturi vacante sunt, potrivit organigramei reale, unice, deci putem beneficia de OUG nr. 1/2006. Totul este sa fie de acord si consiliul judetean. Eu deja am expus nevoia de muzeografi si in proiectul de management pe care il voi sustine pe 13 aprilie, la capitolul buget. Speram sa fim si intelesi“, a declarat Laurentiu Gutica.


Dorin Teodorescu, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National (DCCPCN) Olt, spune ca totusi la Muzeul Judetean au avut loc doua concursuri, in urma carora au fost angajati un jurist si un contabil. „Stim ca o asemenea institutie are nevoie si de un jurist, dar, inainte de toate, trebuie ocupate posturile-cheie pe specialitati“, a spus Teodorescu. Gutica afirma ca, intr-adevar, el a cerut consiliului judetean aprobare pentru un post de contabil, aprobare care a venit. Dar nu pentru un post, ci pentru doua, la cel de contabil fiind „adaugat“ unul de jurist. „Stiti cum se face: ceri un post si primesti doua“, a comentat directorul muzeului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS