Pe acelasi stâlp, angajatii de la Siguranta circulatiei amplasasera atât indicatorul „Oprirea interzisa“, cât si pe cel al statiei de autobuz.
Pâna saptamâna trecuta, o gafa a angajatilor Primariei municipiului Craiova a pus la grea incercare soferii mijloacelor de transport in comun care, deplasându-se pe bulevardul Carol I dinspre gara catre centru, doreau sa opreasca in statia Tarancuta. Soferii acceptau cu greu sa opreasca in aceasta statie pentru ca pe acelasi stâlp pe care era agatat indicatorul statiei de autobuz se afla si alt indicator, cu semnificatia… „Oprirea interzisa“!
Statie cu urcare si coborâre din… mers
Aflând de la redactorii GdS despre aceasta situatie stupida – oprirea interzisa intr-o statie de autobuz -, politistii de la Circulatie s-au aratat contrariati si totodata amuzati de aceasta situatie. Intrebati ce ar trebui sa faca un sofer de autobuz când ajunge in respectiva statie, agentii si ofiterii de la Circulatie au raspuns invariabil ca, asa cum au fost amplasate indicatoarele, masinile nu aveau voie sa opreasca. In aceste conditii, soferii autobuzelor si microbuzelor care opreau, totusi pentru a permite pasagerilor sa urce si sa coboare, riscau sa-si piarda permisele de conducere. Ca sa actioneze legal, sustinea un politist cu un simt al umorului aparte, soferii mijloacelor de transport in comun ar fi trebuit, eventual, sa incetineasca si sa deschida usile, dându-le calatorilor posibilitatea sa urce si sa coboare doar din… mers!
„Noi, intr-adevar, avizam instalarea indicatoarelor rutiere, dar amplasarea efectiva a lor tine de Primaria Craiova. Nici eu nu stiu cum s-a ajuns sa fie instalat indicatorul cu «Oprirea interzisa» pe acelasi stâlp pe care se afla cel al statiei de autobuz“, a explicat comisarul Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.
„Probabil ca vreun muncitor nu s-a gândit ce face“
Vazând o fotografie a celor doua indicatoare instalate pe acelasi stâlp, viceprimarul municipiului, Gheorghe Nedelescu, a ramas perplex, singura sa replica fiind: „Cum se poate asa ceva?!“. O reactie asemanatoare a avut-o si Adriana Motocu, directoare executiva a Directiei Tehnice, Investitii si Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Craiova, in subordinea careia se afla si Serviciul de Siguranta Circulatiei. „Chiar daca este oprirea interzisa pe Carol I, nu trebuia amplasat un asemenea indicator chiar deasupra celui al statiei de autobuz. Dar, probabil ca vreun muncitor de la Siguranta Circulatiei a actionat ca un robot si nu s-a gândit ce face, amplasând pe acelasi stâlp si indicatorul «Oprirea interzisa»“, a sustinut directoarea Adriana Motocu.
Alta problema pe care o reclama multi conducatori auto o reprezinta amplasarea pe strada Caracal din Craiova a statiilor de autobuz, chiar inaintea trecerilor de pietoni. Din aceasta cauza, soferii risca sa se trezeasca in fata masinii cu pietoni care se angajeaza in traversare, mascati de autobuzul din care tocmai au coborât. Adriana Motocu sustine insa ca amplasarea statiilor chiar in vecinatatea trecerilor de pietoni a avut o anumita motivatie: „Daca statiile n-ar fi fost lânga trecerile de pietoni, cei care coborau din autobuze ar fi traversat, desi ilegal, tot prin dreptul statiei, pe când asa macar soferii stiu ca au obligatia sa reduca viteza atunci când se apropie de o trecere de pietoni“.
Greseala reparata
Dându-si seama de gafa pe care o facusera, angajatii Primariei Craiova s-au grabit sa-si repare greseala semnalata de redactorii GdS. Zilele trecute, un muncitor de la Siguranta Circulatiei a demontat indicatorul „Oprirea interzisa“ de pe stâlpul pe care era amplasat si indicatorul statiei de autobuz de la Tarancuta.