24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile de consolidare a Filarmonicii, pe lista prioritatilor

Lucrarile de consolidare a Filarmonicii, pe lista prioritatilor

Pe 15 aprilie se implineste un an de când tavanul salii de spectacole a Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova s-a prabusit in timpul unei repetitii. Cu toate acestea, refacerea propriu-zisa a cladirii nu a inceput nici pâna astazi. Lipsa fondurilor si a documentatiei (proiectul cladirii) necesare consolidarii au facut ca lucrurile sa fie taraganate, dupa un ritual consacrat la români.


Cea mai mare problema a fost lipsa din documentatie a planurilor cladirii. Acest lucru a determinat efectuarea unei noi expertize tehnice a cladirii. S-au facut chiar si analize de laborator pe caramida si mortar.


Prabusirea tavanului salii de concerte a avut efecte negative si asupra numarului de spectatori. Melomanii obisnuiti cu acustica salii de spectacole a Filarmonicii, dar si cu pozitionarea ei in centrul orasului au renuntat sa mai vina la concertele organizate la Cercul Militar sau la Liceul „Marin Sorescu“.


Proiectul va fi gata in aprilie


„Consolidarea si modernizarea cladirii Filarmonicii Oltenia“ face parte din lucrarile de anvergura incluse de Primaria municipiului Craiova, in acest an, pe lista prioritatilor. Pentru executarea lucrarii au fost prevazuti, de la bugetul anului 2006, zece miliarde de lei, din cele 28 de miliarde solicitate.


Potrivit lui Marian Caprioara, seful Serviciului Administratie din cadrul Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova, deocamdata se lucreaza la intocmirea proiectului cladirii, urmând ca in aproximativ o luna sa fie atribuita lucrarea propriu-zisa. „Proiectul va fi facut de SC GETRIX SA Craiova si va trebui finalizat pâna la jumatatea lunii aprilie. Urmeaza apoi organizarea licitatiei pentru atribuirea lucrarii, care poate dura si ea o luna“, a declarat Marian Caprioara.


Reprezentantii Filarmonicii sustin ca executia ar putea dura chiar câtiva ani, data fiind complexitatea lucrarii. Pentru consolidare trebuie intervenit la fundatie si pereti, iar tavanul si acoperisul vor fi date jos si refacute in totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS