20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDj Valentino paseste spre succes

Dj Valentino paseste spre succes

Un hobby nascut dintr-o joaca poate deveni inceputul pentru o cariera plina de succes! Dj Valentino a inceput sa mixeze „serios“ in urma cu cinci ani si de atunci a pus muzica in mai multe cluburi din tara si de peste hotare, iar in curând veti avea ocazia sa-l ascultati si la Radio Sud.


Dj Valentino, adica Vali Rizvan a avut de mic o inclinatie spre muzica, dar apropiatii au crezut ca este vorba doar despre o toana de copil si nu prea l-au luat in seama. Neincrederea celorlalti nu l-a afectat insa pe Vali, care obisnuia adesea sa puna muzica la petrecerile prietenilor si colegilor, ajungând sa câstige pâna si aprecierea „oamenilor in toata firea“. Primul pas in cariera sa de dj l-a facut insa in vara anului 2001 când ajuns rezident al Complexului Laguna din Craiova.


Din lipsa de inspiratie


Si fiindca la vremea respectiva existau doi dj cu stiluri de muzica diferite, s-a decis ca ei sa-si imparta serile. „Incet-incet am trecut prin diferite stiluri, reusind in cele din urma sa impun si la noi progressive house, un curent care a luat amploare in toata tara“, si-a amintit dj Valentino. Acesta a tinut sa precizeze ca a „ajuns dj in adevaratul sens al cuvântului“ abia in toamna anului 2001 când a mixat in Club Korona, care era principalul promotor al curentului house in Craiova. Apoi si-a facut rezidentiatul timp de un an in Club Pacha, cel mai mare din Craiova, facându-se remarcat prin promovarea unor stiluri noi. „Fiind la inceput, nu ma puteam afirma decât ca dj rezident. Am avut astfel ocazia sa fac warm-up-ul pentru dj ca Raoul, Livio, Wanda“, a motivat tânarul. In paralel, acesta a participat si la petrecerile after-hours dintr-un alt club craiovean.


Capatând experienta, dj Valentino a depasit granitele Olteniei si a reusit sa mixeze la Mamaia – a fost cel care a asigurat muzica pe o plaja privata toata vara anului 2003, adica in timp ce muncea isi putea delecta privirile cu domnisoare ce se bronzau, apoi intr-un club din Sibiu si in altul din Bucuresti. „Am fost foarte uimit ca in clubul din Sibiu lumea iubea ritmul destul de dur“, a afirmat dj-ul. Pe când mixa intr-unul din cluburile din Cetatea Baniei, acesta a avut ocazia sa-l intâlneasca pe Dj Andrei, care a fost atât de incântat de Dj Valentino incât l-a invitat pe acesta in emisiunea sa de la Radio Sud „Club Insomnia“ sa mixeze câteva melodii.


Despre muzica si viitor


In plus, in 2004 a avut ocazia sa mixeze tocmai in Spania „in clubul unor prieteni“ pentru românii plecati la munca.


2005 a fost pe departe cel mai prolific an pentru Dj Valentino. „La inceputul anului am participat la concursul national de dj «Heineken Music Competition» unde am câstigat primul loc la etapa de la Timisoara si am ajuns in semifinale alaturi de Dj Raoul, Dj Marika si Dj Dan Ene“, si-a amintit Vali. Ce i-a lipsit sa câstige concursul? Inspiratie crede acesta. „Tot in 2005 am pus muzica intr-un club din capitala si am colaborat cu dj Daliu la emisiunea lui saptamânala de la Radio Larissa Deejay din Grecia“, a completat dj Valentino.


Momentan acesta mixeaza intr-un club craiovean si se pregateste pentru o noua colaborare cu Radio Sud. „Dupa o pauza de 6 luni in care nu prea am facut nimic notabil, as vrea sa revin in atentia ascultatorilor de muzica house cu un nou sound si sa ma implic iar in acest fenomen muzical care a luat o oarecare amploare si la noi in tara. Pentru la vara am niste proiecte sa pun muzica in afara tarii, dar inca nu este nimic sigur“, a preciazat dj-ul.


….as vrea sa revin in atentia ascultatorilor de muzica house cu un nou sound si sa ma implic iar in acest fenomen muzical care a luat o oarecare amploare si la noi in tara“.


dj Valentino


Cine este dj Valentino?


Vali Rizvan s-a nascut pe 16 iulie 1981 in Craiova, iar la ora actuala este student in anul doi la Facultatea de Automatica din Craiova. Dj sai favoriti sunt: Lee Buridge, Tania Vulcano, Plump Dj’s, James Zabiela, iar in timpul liber ii place sa „butoneze calculatorul“. Când nu navigheaza pe net sau mixeaza in vreun club, dj-ului ii palce sa compuna muzica, ale carei ritmuri variaza in functie de starea sa de spirit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS