20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistractie studenteasca - week-end in zapada

Distractie studenteasca – week-end in zapada

Datorita zapezii care mai este prezenta in unele statiuni montane, studentii scapati de stresul sesiunii se indreapta cu pasi grabiti spre munte, pentru a petrece macar un week-end pe pârtie.


Tinerii craioveni nu prea stau pe gânduri când vine vorba de week-end in zapada. Ar face orice sa ajunga la munte macar pentru o tura cu sacul si un ceai fierbinte. Majoritatea prefera statiunile de pe Valea Jiului, fiind o zona foarte frumoasa si cu preturi foarte mici, numai bune pentru studentii care, de obicei, nu ramân cu prea multe resurse materiale, mai ales dupa „costisitoarele“ sesiuni. Incepând de la cazare, mâncare, pâna la inchirieri de schiuri, saniute si farase, toate se gasesc aici la preturi doar de câtiva lei noi (5 RON/zi sa inchiriezi o saniuta).


„Preferam sa mergem la Straja, pentru ca vin foarte multi tineri, distractia e mare si nimic nu e scump. Sunt preturi pentru studenti“, a declarat Claudia, o studenta la Facultatea de Drept, care asteapta in gara plecarea la munte impreuna cu un grup de aproximativ 25 de prieteni.


Nici pregatirile pentru o astfel de excursie nu dureaza prea mult si nici nu sunt foarte costisitoare: un rucsac, câteva conserve, câteva sticle de bere pentru tren si, in rest, cu ce te-a trimis mama de acasa. Nu trebuie uitati insa, in nici un caz, sacii de plastic. Sunt cei mai importanti in cazul in care nu va mai ramân bani pentru inchirierea schiurilor sau a saniutei. O data scapati de grija bagajului, nu mai ramâne decât cearta din gara: unii vor la Straja, unii la Herculane, altii la Baia de Fier, la Pestera Muierilor. Se supune la vot si dupa câteva minute se stabileste destinatia finala.


Urmatorul pas: cei mai curajosi incep negocierile, bineinteles cu nasul. „Pai credeai ca ne mai luam si bilete, dupa ce ca am plecat doar cu banii de camin la noi? De parca nasii nu ar trai si ei!“, a declarat Stelian, negociatorul grupului.


Dupa ce se stabilesc si aceste mici detalii referitoare la cum o sa calatoreasca, tinerii se asaza linistiti in compartiment si asteapta plecarea trenului spre munte. Calatoria nu este nici ea prea dificila.Toata lumea se simte bine. Unii cânta, altii incearca sa se odihneasca, pentru ca urmeaza o zi intreaga de alergat pe pârtie.


O data ajunsi la cabane, incepe goana dupa cazare. Cei mai norocosi s-au asigurat inca de la primele negocieri cu proprietarii, insa cei cu pretentii mai cara putin rucsacul in spate.


In mai toate statiunile de pe Valea Jiului, se distreaza la o partida de tavalituri in zapada nu numai tineri din Craiova, ci din toata Oltenia. Majoritatea sunt atrasi aici de faptul ca investitorii au amenajat o statiune care poate concura la calitatea serviciilor puse la dispozitia clientilor cu oricare alta statiune din tara. Si dupa cum spun unii tineri: „Este o statiune a studentilor, pentru ca are preturi pentru noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS