14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Crazy Paradise“: amatorii fac filme

„Crazy Paradise“: amatorii fac filme

Sunt tineri, debordând de energie si de idei… asa ca s-au gândit sa realizeze „ceva unic“, adica un serial de comedie produs de amatori. Au imprumutat o camera video, si-au chemat câtiva prieteni si s-au pus pe treaba.


Aventura lui Mihai Manea, Victor Tatu si Mihai Dina intr-ale filmatului a inceput intr-o dimineata de vara, intr-una din zilele când cei trei voiau sa se distreze. In memorabila zi de 15 iulie 2005, tinerii s-au hotarât sa faca poze amuzante prin Constanta, apoi au mers la plaja imbracati ca la Polul Nord (aveau cu ei o masa, scaune, farfurii, ciorba si …furculite) si au facut chiar fotografii pe care s-au hotarât sa le imparta cu publicul larg si le-au pus pe un site. Initial, cei trei au vrut sa faca un film din poze – gen benzi desenate cu comentarii – dar s-au razgândit si si-au indreptat atentia spre un film serial de comedie. Initial nu au avut la dispozitie decât o camera video si „aia luata cu imprumut de la un prieten“, dar au reusit sa filmeze primul episod din serialul intitulat „Crazy Paradise“.


De scenariu s-au ocupat Mihai si Victor, iar montajul primelor doua episoade a fost facut de Mihai Dina „din putinele cunostine in materie de montaj video“. Intre timp, munca temerarilor putea fi urmarita si pe internet, motiv pentru care câtiva profesionisti s-au hotarât sa le dea o mâna de ajutor. A venit mai intâi Andrei Alexe sa le dea o mâna de ajutor la montaj, incepând cu episodul trei, si apoi Adrian Boioglu (corespondent al televiziunii nationale in Dobrogea), care a semnat regia serialului incepând cu episodul cinci.


In vara – film artistic


Serialul tinerilor amatori poate fi descarcat de pe internet si se bucura deja de succes printre cei care l-au vizionat. Daca va inchipuiti insa ca acestia au si vreun câstig financiar de pe urma serialului, va inselati. „Multi credeau ca avem de câstigat bani din asta, când le-am raspuns ca nu câstigam pe plan material au intrebat de ce o facem. Ne-am gândit la un raspuns inteligent. Noi am inceput totul mai mult in gluma, apoi a crescut audienta si nu ne-am putut opri pentru ca am dezamagi prea multa lume“, a precizat Mihai Manea. In plus, actorul amator a afirmat ca filmarile „au fost puse in fata oricarei alte prioritati“. Chiar astazi, echipa „Crazy Paradise“ a inceput filmarile la cel de-al saptelea episod la serialului, care promit ei va fi cel mai bun de pâna acum, iar in vara vor incepe lucrul la un film artistic care se va intitula… „Crazy Paradise“ (se putea altfel?).


Cuprinsi de febra filmarilor, cei trei nu indraznesc totusi sa se viseze vedete. „Chiar daca vom realiza sau nu ceva cu aceste filmari, ramânem macar cu bucuria ca fara un studio, ci doar cu o camera de filmat am reusit sa lasam o impresie buna. Fara actori profesionisti i-am facut pe oameni sa râda. Vom continua atâta timp cât lumea ne-o va cere“, a spus Victor Tatu.


Secrete din culise


Iata care sunt cei care muncesc fara sa fie si remunerati la Crazy Paradise!


Personajele principale: Mihai Manea (Gargaune), Victor Tatu (Garabete), Mihai Dinu (Delma).


Personaje secundare: Manea Alexandru (Cash), Talpac Irina (Gargaritza), Eugen Matei (Pingu), Leonard Ion (Chirpici), plus alte aparitii episodice.


Scenariu: Mihai Manea (Gargaune) si Victor Tatu (Garabete)


Regia: Adrian Boioglu


Montajul video: Andrei Alexe


Chiar daca vom realiza sau nu ceva cu aceste filmari, ramânem macar cu bucuria ca fara un studio, ci doar cu o camera de filmat am reusit sa lasam o impresie buna. Fara actori profesionisti i-am facut pe oameni sa râda“.


Victor Tatu, actor amator


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII