22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine face stirile din mediul rural?

Cine face stirile din mediul rural?

„Eu fac stirile“ este proiectul de comunicare cu mediul rural lansat ieri la Timisoara, de Delegatia Comisiei Europene in România. Proiectul isi propune sa aduca vocea ruralului românesc in presa locala si nationala, prin crearea unei retele formate din ziaristi locali si lideri informali din mediul rural, care va culege informatii „la firul ierbii“ despre intrebarile, nelinistile si sperantele satului românesc legate de apropiata aderare la Uniunea Europeana.


Aproximativ 25 de potentiali comunicatori rurali – profesori, invatatori, preoti, mici intreprinzatori, agronomi etc. – vor fi pregatiti pentru a identifica preocuparile legate de integrarea europeana in viata comunitatilor in care traiesc. Ei vor lucra in echipa cu 20 de jurnalisti din presa locala (scrisa si audiovizuala), care vor decide apoi in ce masura informatiile respective pot fi relevante pentru articole de presa locala sau nationala. Proiectul este derulat de Agentia de Monitorizare a Presei si firma DC Communication, in parteneriat cu Radio Antena Satelor, ca parte a strategiei de comunicare a Delegatiei Comisiei Europene in România.


Lansarea proiectului va ocaziona punerea fata in fata a expertilor pe dezvoltare rurala cu membrii viitoarei retele de comunicatori pe temele de pe agenda satului românesc, in doua intâlniri, la Timisoara, cu cei din vestul tarii, urmând ca pe 21 – 22 martie, la Busteni, sa aiba loc intâlnirea cu echipele din estul tarii. Proiectul face parte din programul Delegatiei Comisiei Europene de comunicare cu mediul rural, „Satul românesc, sat european“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS