30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntidiabeticele vor fi eliberate de mai multe farmacii

Antidiabeticele vor fi eliberate de mai multe farmacii

Medicamentele pentru diabetici vor ramâne gratuite! Cel putin asa ii asigura ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu pe bolnavii de diabet. Acesta a spus: „Ministerul Sanatatii (MS) continua seria analizelor privind perfectionarea Programului National de Preventie si Control in diabet si alte boli de nutritie, precum si a modului de administrare a tratamentului gratuit al bolnavilor de diabet inscrisi in acest program“, afirma Nicolaescu.


Totodata, acesta spune ca „in acest an intentionam sa reorganizam Programul National de Diabet al MS si sa restructuram Comisia de specialitate. Auditul efectuat asupra acestui program a reliefat multe deficiente si, de aceea, este nevoie de restructurarea lui. In acest sens, au avut si vor avea loc intâlniri ale specialistilor din MS si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru elaborarea unui progam eficient, performant si in acord cu necesitatile pacientilor. Aceasta masura vizeaza imbunatatirea programului, respectând modul de prescriere si eliberare a medicamentelor care se vor acorda in continuare gratuit“.


Mai mult, intentia conducerii MS este de a gasi o solutie prin care sa creasca numarul medicilor care sa prescrie retete pentru medicamentele antidiabetice, iar acestea sa fie eliberate de cât mai multe farmacii cu circuit deschis: „Masura MS vizeaza eliminarea cozilor care se formeaza la inceputul lunii la centrele de diabet si pentru ca pacientii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze pe distante mari, uneori kilometri intregi, pentru a-si putea procura tratamentul.


De asemenea, se va evita aglomeratia la cabinetele medicilor diabetologi al caror numar este mai mic decât este necesar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS