20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul „Rabla“ se intoarce

Programul „Rabla“ se intoarce

Guvernul intentioneaza sa reia in acest an programul de innoire a parcului auto prin acordarea primei de casare, probabil tot de 30 de milioane de lei pe autoturism, a declarat ieri ministrul mediului, Sulfina Barbu. „Ne gândim sa pastram aceiasi parametri – acelasi numar de masini si aceeasi prima de casare – ca si anul trecut. Totul depinde insa de Administratia Fondului de Mediu (AFM), institutia care finanteaza acest program. De banii colectati aici, mai exact“, a spus Sulfina Barbu.


In 2005, prima de casare a fost acordata pentru un numar de 15.000 de autoturisme. La rândul sau, directorul AFM, Mihai Toti, a declarat, ca institutia pe care o conduce „are bani“ pentru a asigura functionarea proiectului in aceiasi parametri ca si in 2005, insa asteapta aprobarea executivului. „Avem bani pentru 15.000 de masini, ca si anul trecut. In plus, mai multe sute de persoane ne-au contactat in diverse moduri si ne-au intrebat când incepe varianta 2006 a programului“, a declarat Toti.


Surse oficiale au declarat ieri ca in sedinta de guvern de joi au fost analizate datele programului de innoire a parcului national auto din 2005, din care a rezultat ca 14.606 masini mai vechi de 12 ani au fost scoase din uz, fiind schimbate de proprietari contra unei sume de 30 de milioane de lei primita de la stat sub forma de avans pentru cumpararea unui autoturism nou.


Suma totala decontata in final de stat, prin Administratia Fondului de Mediu, a fost de 438 de miliarde de lei vechi, echivalând cu peste 12 milioane de euro.


Programul de innoire a parcului auto prevede predarea spre casare a oricarui tip de autoturism mai vechi de 12 ani, in schimbul sumei de 30 de milioane de lei, constituita ca avans pentru achizitionarea unei masini noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS