9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePhil Stephenson si Colin Hart, liberi

Phil Stephenson si Colin Hart, liberi

Partenerii de afaceri ai lui Dinu Patriciu, Philip Stephenson si Colin Richard Hart, ramân in libertate. Instanta de la Tribunalul Bucuresti a acceptat 3 dintre exceptiile invocate de avocati. Decizia a fost deja atacata cu recurs de catre procurori


Cei doi s-au prezentat, ieri, la Tribunalul Bucuresti, unde sau judecat cererile de arestare preventiva, emise pe numele lor. Atât Stephenson, cât si Hart sunt parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu. Cei doi au fost acuzati de savârsirea mai multor infractiuni economice, precum si de constituirea unui grup infractional organizat, transfrontalier. Instanta nu a putut intra pe fondul cererii procurorilor, pentru ca procurorul de sedinta a recuzat instanta. Situatia s-a complicat si mai mult, dupa ce judecatorul chemat sa judece recuzarea a refuzat sa faca acest lucru. Anchetatorii sustin ca Stephenson si Hart s-ar sustrage urmaririi penale. Procurorii i-au citat pe cei doi in Olanda si Cipru.


In urma cu o saptamâna, instanta a respins cererea de arestare in aceeasi cauza a presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. Colin Hart si Phil Stephenson sunt acuzati, alaturi de Dinu Patriciu, de mai multe infractiuni economice, printre care si manipularea pietei bursiere. Stephenson, vicepresedinte la Rompetrol, a plecat din România in urma cu doua luni, fiind acum rezident in Olanda, iar Richard Colin Hart, reprezentant al companiei Saltville Limited, se afla in Cipru unde se ocupa de o afacere cu petrol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS