13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOvidiu Tender, in arest pentru 30 de zile

Ovidiu Tender, in arest pentru 30 de zile

Judecatorii au aprobat ieri dupa-amiaza cererea de arestare preventiva a omului de afaceri Ovidiu Tender.


Acesta urmeaza sa fie retinut timp de 30 de zile. Tender s-a prezentat, la ora 16:30, la Directia de Cercetari Penale. Dupa o runda de audieri maraton, de zece ore, Tribunalul Bucuresti a amânat aseara decizia cu privire la arestarea omului de afaceri Ovidiu Tender pentru aceasta dupa-amiaza.


La iesirea de la tribunal, Tender a declarat ca are incredere in justitie si ca daca va fi nevoie, se va duce singur in arest. Este pentru a treia oara când Tribunalul Bucuresti amâna decizia, privind propunerea procurorilor de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender.


Dupa ce avocatii apararii au ridicat de-a lungul zilei o serie de exceptii privind legalitatea mandatului, a venit rândul procurorilor care, timp de aproape doua ore, si-au expus rechizitoriul, in care au motivat necesitatea arestarii omului de afaceri.


Motivul invocat este ca Tender ar fi incercat sa influenteze un expert care face verificari in dosarul Rafo. Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.


In acelasi dosar mai este acuzat si un alt cunoscut om de afaceri, Marian Iancu. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat statului este in valoare de 2.700 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU