16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Baciul“, scuturat de 400.000 de dolari

„Baciul“, scuturat de 400.000 de dolari

In urma anchetei desfasurate de ANAF si Garda Financiara in „cazul Bratu“, s-a dovedit ca Gica Popescu nu a declarat suma de un milion de dolari primita de la Galatasaray in contul transferului atacantului ex-rapidist. „S-a mers pe fir, s-a cerut contractul de la Galatasaray, s-a vazut ce sume s-au incasat, s-a vazut ca parte din suma a fost incasata de Gica Popescu, s-a urmarit daca a declarat aceasta suma si a platit impozitul aferent, descoperindu-se ca nu a facut acest lucru“, a afirmat Sebastian Bodu, presedintele ANAF.


Acesta a mai precizat ca „Baciul“ a acceptat sa plateasca impozitul aferent, lucru pe care l-a si facut ieri. „Gica Popescu a facut o declaratie explicativa, aferenta impozitului global, a declarat milionul primit si a platit luni (ieri – n.r.) impozitul aferent la nivelul anului 2003, respectiv 400.000 de dolari“, a explicat Bodu.


Presedintele ANAF a mai spus ca, din punct de vedere fiscal, Popescu nu mai are probleme, insa a adaugat ca Parchetul va stabili daca fostul capitan al nationalei va fi acuzat de evaziune fiscala: „Au fost bani negri, acum s-au albit. Noi ne-am facut treaba. Daca este evaziune fiscala, va stabili Parchetul si, mai departe, instanta“.


Sebastian Bodu a afirmat ca restul banilor rezultati din transferul lui Florin Bratu (aproape 1.750.000 de dolari – n.r.) s-au impartit intre Ioan Becali si Rapid, iar ancheta va continua si in cazul acestora.


Referitor la transferul lui Adrian Mutu de la Dinamo la Inter Milano, in care suma declarata in România nu coincide cu cea prezentata de presa italiana, Bodu a anuntat ca investigatia este in derulare: „Am inceput putin mai târziu deoarece am primit cu intârziere actele de la Inter“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS