14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirca 7 a lansat videoclipul „Masina veche“

Circa 7 a lansat videoclipul „Masina veche“

La inceputul acestui an, Circa 7 a filmat al treilea videoclip de pe cel de-al doilea album „Exil in stil“, dupa „Pica, pica“ in vara lui 2004 si „Exil mon amour“ in primavara lui 2005. Acest al treilea videoclip se numeste „Masina veche“ si a fost realizat de Cristian Gugu si echipa sa, acelasi regizor care a semnat si videoclipurile anterioare.


Cântecul in sine, „Masina veche“, are o istorie interesanta si incepe prin luna februarie a anului 2003 când a fost inregistrat in studioul Volt Art, la Boby Stoica. Pe atunci, piesa a beneficiat de un nume atât de cunoscut noua, românilor, un brand autohton – „Dacia“, iar melodia era foarte apreciata de publicul trupei care o auzea la concertele sustinute in cluburi.


In urma faptului ca exact in acea perioada se lansa in România un nou model Dacia, numele piesei venind, parca, cu 100km/h in mintea baietilor, totul a decurs simplu. Dar faptul ca este vorba totusi de o „masina veche“ fara centuri de siguranta si in care te mai miri cum de mai traiesti… alegerea nu a fost una chiar inspirata la momentul respectiv.


Circa 7 a refacut piesa si din „Dacia“ s-a transformat in „Masina veche“ mizând, bineinteles, in buna masura, pe acest cântec in care se regasesc multi români.


Ca intr-un joc al destinului, la scurt timp dupa ce s-a inregistrat piesa in studio, in drum spre un concert pe care trebuia sa il sustina la Craiova, cei cinci baieti (câti numara trupa pe vremea aceea) au avut parte de un drum de cosmar pe parcursul caruia Dacia veche in care se inghesuisera s-a defectat undeva intre Caracal si Craiova, pe o ceata de o taiai cu cutitul.


Dupa mai multe peripetii, baietii au ajuns cu mari emotii la clubul cu pricina si au cântat unii dintre ei cu hainele patate de ulei dupa interventia salvatoare asupra motorului Daciei! Bineinteles ca publicul a apreciat foarte mult imaginea, considerând-o ca facând parte din regia spectacolului!


Iata ca, dupa aproape trei ani de la acea intâmplare, Circa 7 iese pe piata cu un videoclip original la care s-a lucrat destul de mult si in care membrii formatiei, dar si câtiva colaboratori se bucura de achizitionarea unei masini vechi – si nu Dacie de data aceasta! Este un videoclip de atmosfera care transmite placerea de a fi cu prietenii si de a conduce fara nici o grija masina pe care tocmai ai cumparat-o si de care esti indragostit!


S-a filmat in tot Bucurestiul, dar si intr-un loc superb undeva la circa 20 de kilometri de oras, acolo unde pe vremuri se zicea ca ar fi trebuit sa ajunga canalul Marea Neagra-Dunare-Bucuresti. In acel loc, chiar pe fundul acestui lac de acumulare secat in acea perioada, s-au filmat cadrele de noapte, care in videoclip sunt singurele color, in rest toata actiunea fiind zugravita in alb-negru. Masina veche din film este un Ford Taurus, model 1975, cumparat si reconditionat de basistul trupei, George Sarluceanu, o masina eleganta, foarte incapatoare, care se defecteaza foarte greu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS