13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalsificatorii de carduri, arestati

Falsificatorii de carduri, arestati

Capii celei mai mari grupari de falsificatori de carduri au fost arestati in urma unei descinderi a ofiterilor de la Crima Organizata. Sefii retelei, printre care si un pusti de 17 ani, au fost saltati din apartamentul din Râmnicu Vâlcea, unde se faceau majoritatea tranzactiilor.


Cea mai mare retea de falsificatori de carduri din judetul Vâlcea a fost anihilata, in urma unei actiuni in forta a ofiterilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) – Brigada Pitesti. Politistii au descins la apartamentul din Râmnicu Vâlcea, unde aveau informatii ca se ascund cei mai importanti membri ai gruparii. Ofiterii i-au gasit pe Dumitru B., de 41 de ani, si pe fiul sau, B.M., de 17 ani, ei fiind cei care coordonau intreaga actiune. In urma perchezitiei, oamenii legii au descoperit aparatura pe care membrii retelei o foloseau la falsificarea cardurilor.


„La domiciliul celor doi au fost identificate 20 de instrumente de plata falsificate, peste 1.000 de date de identificare si securizare a cartilor de credit, inclusiv coduri PIN, ce apartineau unor persoane din strainatate. S-au mai gasit echipamente software de falsificare, programe de instalare a dispozitivului MSR 2006, manualul de utilizare, un program de utilizare MSR 2006, denumite uzual «pisica»“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.


Politistii au mai gasit in urma perchezitiei si 3.700 de e-mail-uri ale eventualelor victime si unele programe utilizate la lansarea de licitatii fictive pe internet, mai multe pagini spam, care de regula sunt folosite la obtinerea datelor de identificare ale posesorilor de carduri bancare. Cu aceste instrumente se puteau contraface alte instrumente de plata electronica si se efectuau in mod fraudulos retragerea de numerar si transferul de fonduri. Procurorul care ancheteaza cazul a considerat ca lasarea in libertate a celor doi capi nu este oportuna, motiv pentru care pe numele lor s-a emis ordin de retinere pentru 24 de ore, pentru comiterea faptelor enumerate, prevazute de art. 24 alin. 1 si 2 si art. 25 din Legea nr. 365/2002 cu aplicarea art. 33 lit. a din Cod Penal. In aceeasi zi, Dumitru B. si fiul sau au fost prezentati instantei de judecata de la Tribunalul Vâlcea care a emis mandate de arestare pentru 29 de zile si respectiv 19 zile. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi risca sa petreaca de la trei la 12 ani in inchisoare.


Alti membri ai retelei inca nu au fost identificati


In urma cu 11 zile, ofiterii DIICOT au arestat alt membru al retelei de falsificatori. Tânarul se ascundea intr-o locuinta izolata pe un deal. Acesta a fost prins de mascatii de la DPIR, iar asupra lui s-au gasit mai multe cartele de metrou si carduri blank. Primul membru al gruparii a picat in plasa politistilor in luna ianuarie a acestui an. Exista informatii potrivit carora reteaua ar avea mai multi membri, insa cu „functii“ mai mici. Falsificatorii de carduri capturati au golit conturile a numerosi cetateni din Europa, SUA si Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII