16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile, cu bormasina pe placutele taximetristilor

Autoritatile, cu bormasina pe placutele taximetristilor

Raziile Primariei Craiova in rândul taximetristilor au continuat si ieri. Reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Politiei Comunitare, dar si ai Primariei Craiova, in frunte cu viceprimarul Gheorghe Nedelescu, au trecut la depistarea taximetristilor care se aflau pe traseu, desi autorizatiile de functionare le fusesera anulate.


Manuela Mateita sustine ca este taximetrista de peste doi ani la firma Favorit, conducând un Tico, cu numarul de inmatriculare DJ-74-TAM. Aceasta a fost depistata ieri pe strazile Craiovei practicând taximetria, desi nu avea asupra ei documente ale masinii sau autorizatii de taxi.


Femeia a fost adusa cu greu de catre politie in fata primariei, unde a facut scandal. „Am aflat ca practica taximetria, desi autorizatia i-a fost anulata de anul trecut. Nu are masina dotata cu casa de marcat fiscalizata, aparatul nu este sigilat, nu a prezentat nici un fel de document, motivând ca nu le are asupra ei. Tariful practicat era cel vechi, de 0,74 RON, fata de cel actual, de 0,84 RON. Oricum, femeia este extrem de ciudata. Vom verifica fisa ei psihologica sa vedem daca a posedat atestat. Am dispus ca organele abilitate sa ii intocmeasca dosar penal pentru cele constatate. Sunt 70 de autorizatii de taxi pe care le-am anulat, iar de la 15 masini am recuperat placutele“, a mentionat Gheorghe Nedelescu.


Contrar celor mentionate de autoritati, femeia sustinea ca poseda autorizatie si documente, doar ca nu le are asupra ei. Manuela Mateita i-a amenintat la rândul ei atât pe politisti, cât si pe reprezentantii primariei ca ii va actiona in instanta pentru faptul ca i-au anulat atestatul de taxi fara a-i trimite macar instiintare. In ciuda protestului femeii, organele abilitate i-au desfacut cu bormasina placutele de pe masina si au invitat-o in sediul primariei pentru clarificarea situatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII