32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost director in minerit, anchetat in dosarul stramutatilor de lux

Fost director in minerit, anchetat in dosarul stramutatilor de lux

Constantin Predoiu, ex-director al Directiei Investitii din cadrul fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia, este cercetat pentru abuz in serviciu in dosarul stramutatilor de lux.


Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a extins anchetele in cazul stramutatilor de lux din Târgu Jiu si Craiova. Unul dintre primele dosare care a fost deschis recent pe numele unui ex-director din mineritul oltean este cel in care este cercetat Constantin Predoiu, fost sef al Directiei Investitii din cadrul fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO). Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, dosarul in care este cercetat Constantin Predoiu se afla in lucru la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Gorj. Fostul director este acuzat ca ar fi semnat mai multe aprobari pentru construirea unor case de stramutat, cu toate ca nu avea aprobarea comisiei de evaluare.


Acuzat de abuz in serviciu


Gheorghe Emil Mota a declarat ca Constantin Predoiu este cercetat sub acuzatia de abuz in serviciu, spunând ca una dintre persoanele care au primit aprobare pentru construirea unei case nici nu avea dreptul la o locuinta de stramutat. „Au existat doua situatii in care fostul director Constantin Predoiu de la CNLO a aprobat documentatiile, in vederea construirii unei case pentru stramutati, fara a exista acordul comisiei de evaluare. Constantin Predoiu nu are vila de stramutat, ci este cercetat numai in cazul altor stramutati. Mai sunt, de asemenea, anchetate 14 persoane, intre care membrii comisiilor de negociere si evaluare“, a spus Gheorghe Mota. Acesta a precizat ca una dintre persoanele care au beneficiat, cu aprobarea directorului Predoiu, de o constructie de stramutat, fara a avea dreptul, este Aurelia Sanda, careia i-a fost ridicata o vila cu etaj in schimbul unor anexe gospodaresti din comuna Farcasesti. Procurorii au stabilit ca Aurelia Sanda avea dreptul la reconstructia unei case numai daca detinea o locuinta intr-o zona afectata de minerit si nu doar câteva anexe. Prejudiciul in acest caz se ridica la peste doua miliarde de lei. Dosarul Aureliei Sanda, precum si al fostului inspector guvernamental Alexandru Busuioc se afla in curs de solutionare. Inspectorul Busuioc avea dreptul la o casa de 200 de metri patrati, insa, in cele din urma, s-a ales cu o vila de 700 de metri patrati. De precizat ca fostul sef al lui Ion Predoiu, ex-directorul CNLO Ion Vulpe, este anchetat de DNA, dupa ce si-a construit o impunatoare vila de stramutat in cartierul Primaverii din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS