17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAverea lui DIP ramâne sub sechestru

Averea lui DIP ramâne sub sechestru

Instanta suprema a respins ieri recursul lui Dan Ioan Popescu privind ridicarea sechestrului asupra unor bunuri ale familiei sale. Hotarârea a fost pronuntata in sedinta publica si poate fi atacata cu recurs, in cinci zile.


Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins si contestatia fata de modul de aducere la indeplinire a masurii sechestrului. Avocatul familiei Popescu, Catalin Dancu, a cerut ridicarea sechestrului, motivând ca o parte dintre imobile au fost vândute, in urma cu doi ani, altor persoane. Astfel, a spus Dancu, acele persoane l-ar putea chema in judecata pe Dan Ioan Popescu pentru recuperarea contravalorii bunurilor respective sau pentru a cere daune.


Pe 16 ianuarie 2006, autoritatile au pus sechestru asigurator pe 23 de bunuri obtinute de familie in perioada 12 decembrie 2000 – 14 decembrie 2004. Sechestrul asigurator a fost instituit asupra unor terenuri si pasuni din localitatea Azuga. Fostul ministru PSD al industriei si sotia lui nu au putut justifica 46 de miliarde de lei din averea dobândita intre anii 2000 – 2004, când D. I. Popescu a fost ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS