20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ isi redeschide portile

Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ isi redeschide portile

Elevii de la Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ din Craiova, unitate de invatamânt ce a fost afectata de explozia din cartierul Lapus, vor reveni in bancile unitatii la inceputul saptamânii viitoare.


Cei 820 de elevi ai Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“ din Craiova isi vor relua cursurile luni, 13 februarie, o data cu inceperea semestrului al doilea. „Treptat, lucrurile vor reveni la normal. Pe ici, pe colo mai sunt de facut mici retusuri. Curatenia in scoala si in clase s-a terminat. Mai avem de pus perdelele si covoarele. Ceea ce a fost mai important, montarea geamurilor si a caloriferelor, s-a finalizat. O parte a lucrarilor de reabilitare, cât si reamenajarea claselor de curs (zugraveli, faianta si gresie) vor fi continuate in vara“, a precizat Silvia Cirtu, directoarea unitatii de invatamânt.


Cladirea scolii a fost „examinata vizual“


Portile unitatii de invatamânt din Lapus se vor redeschide luni si cu ajutorul parintilor, care au participat la lucrarile de refacere a salilor de clasa. „Parintii copiilor din scoala au muncit cot la cot cu noi. Oamenii au spalat clasele, perdelele si tocaria pentru a sterge urmele dezastrului“, a spus Silvia Cirtu. Teama ca explozia ar fi putut afecta structura de rezistenta a cladirii a determinat conducerea scolii sa apeleze in vacanta intersemestriala si la ajutorul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Dolj. Specialistii au efectuat verificari amanuntite si au dat raspunsul favorabil. „Dupa examinarea vizuala a constructiei, s-a constatat ca structura de rezistenta a imobilului nu a fost afectata de deflagratia produsa la punctul termic care se afla in apropierea imobilului“, a precizat Mihai Gioada, inspector de specialitate in cadrul ISC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS