12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate56.000.000 de lei factura la gaze pentru o familie din Meteor

56.000.000 de lei factura la gaze pentru o familie din Meteor

O familie de romi din cartierul Meteor din Târgu Jiu are de achitat la SC DISTRIGAZ SA o factura de 56.000.000 de lei vechi, alti romi fiind nevoiti sa scoata din buzunar 26.000.000 de lei vechi.


Ultimele facturi la gaze au inceput sa le dea batai de cap târgujienilor. Daca unii au ramas fara salariu dupa ce au mers la DISTRIGAZ sa isi achite datoriile, altii ar avea nevoie fie de ajutorul financiar al vecinilor sau al rudelor, fie chiar de un imprumut in banca. Potrivit datelor detinute de SC DISTRIGAZ Târgu Jiu, o familie din municipiu are de achitat pe luna ianuarie o factura de 56.000.000 de lei vechi. Familia lui Ion Mihai, de etnie roma, locuieste in cartierul Meteor din municipiul Târgu Jiu si a „reusit“ sa consume in 30 de zile câteva mii de metri cubi de gaze naturale. Cei neavizati ar putea crede ca 56.000.000 de lei vechi reprezinta factura la gaze a unei minibrutarii, insa romii cu pricina locuiesc intr-unul dintre cele mai mari palate din cartierul Meteor. In locuinta respectiva stau aproximativ zece persoane, iar pentru incalzirea celor peste 15 camere este nevoie de o cantitate impresionanta de gaze naturale.


Obrazul subtire…


Reprezentantii familiei Ion Mihai au declarat ca nu stiu de unde o sa faca rost de bani pentru a-si achita uriasa factura, insa multi dintre locuitorii din cartier declara ca vecinii lor au de unde sa plateasca. Proprietarul palatului tiganesc pe adresa caruia a venit factura de 56.000.000 de lei vechi este ruda cu Ion Radulescu, un cunoscut om de afaceri rom, implicat in tranzactii cu fier vechi in valoare de sute de miliarde de lei. De altfel, Ion Radulescu a si fost condamnat in urma cu mai multi ani la inchisoare cu suspendare, dupa ce fusese trimis in judecata pentru o evaziune fiscala de câteva zeci de miliarde de lei. Daca pentru familia Ion Mihai plata gazelor naturale nu ar trebui sa reprezinte o problema, la fel s-ar putea spune si de proprietarii vilelor de stramutati din cartierul Primaverii. Aici, unele facturi au atins si 20 – 30 de milioane de lei vechi. Tot in cartierul Meteor, SC DISTRIGAZ Târgu Jiu a expediat o factura in valoare de 26.000.000 de lei vechi. Din datele DISTRIGAZ, cea mai mare factura pe care va fi nevoit sa o plateasca un proprietar de apartament din Târgu Jiu are valoarea de 10.000.000 de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS