19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva foamei la Dobrotesti

Greva foamei la Dobrotesti

Un satean din comuna doljeana Dobrotesti a ajuns marti la Spitalul de Urgenta Craiova, la o zi dupa ce a intrat in greva foamei, in semn de protest fata de primarul localitatii. Lui i s-a alaturat un vecin, care a ales aceeasi cale de protest.


Doi cetateni din Dobrotesti, judetul Dolj, au intrat marti in greva foamei pentru a protesta, dupa cum spun ei, impotriva abuzurilor facute de primarul comunei. Este vorba de Radu Dumitru, de 38 de ani, din localitate, si de Victor Stoian, care i s-a alaturat primului, in semn de solidaritate.


Protestul lui Dumitru, sustinut de alti 14 consateni, il are ca tinta pe Horia Rosu, primarul Dobrotestiului. Totul a inceput marti dimineata, când primarul a fost vizitat acasa de cinci localnici pusi pe scandal. Mai târziu, aceiasi sateni au incercat sa-l inchida in primarie pe Rosu, insa acesta a fost salvat de politisti. In aceeasi dimineata, la ora 7.00, Victor Stoian si Radu Dumitru au intrat in greva foamei. Radu sustine ca primarul Rosu a savârsit mai multe abuzuri, de la oferirea ajutorului social unor persoane care nu au acest drept, folosirea oamenilor care primesc ajutor social in gospodaria sa, folosirea masinilor primariei in interes personal, pâna la fals in acte. Miercuri, in jurul orei 13.00, la numai 24 de ore de la declansarea protestului, Radu Dumitru a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea primelor ingrijiri medicale, dupa ce fusese dus la dispensarul din Amarasti. „Ma simt rau, dar nu ma gândesc sa renunt pâna când primarul nu ne va respecta drepturile fundamentale si nu ne va mai hartui. Sunt decis sa merg pâna la capat“, a declarat Radu Dumitru.


Radu Dumitru a fost internat miercuri la Spitalul de Urgenta Craiova, unde i-a fost acordat primul ajutor. „Pacientul aflat in greva foamei a fost primit la Urgente, cu o stare generala medie si cu o hipoglicemie moderata. I s-a aplicat tratament de specialitate, iar starea sa este stabila“, a declarat Florin Croitoru, purtatorul de cuvânt al Spitalului de Urgenta Craiova. Consateanul lui Dumitru, Victor Stoian, a renuntat miercuri dimineata la greva foamei.


„Pâna acum am sase dosare“


De partea cealalta, primarul Rosu sustine ca este reclamat doar pentru ca nu le ofera protestatarilor unele drepturi pe care nu le merita. Edilul Dobrotestiului este decis sa il actioneze in judecata pe Radu Dumitru pentru calomnie. „Totul este regizat de câtiva sateni care vor niste drepturi ce nu li se cuvin. Dumitru vrea ajutor social, insa nu a facut o ora de munca in folosul comunitatii, ci doar isi trimite sotia la munca. Altul, care are un teren intr-o parte, vrea pamânt pe alt lot. Radu Dumitru este un reclamagiu. Pâna acum am sase dosare in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva mea. Toate au fost deschise la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova in urma acuzelor si inscenarilor lui. Greseala mea a fost ca nu l-am dat in judecata, dar nu am avut timp de asa ceva. Acum sunt hotarât sa-l actionez in instanta pentru calomnie. Orice om are dreptul sa scrie ce vrea, dar nu asa, sa ma acuze de tot felul de lucruri pe care nu le-am facut“, a declarat Horia Rosu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS