14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStanescu si Pantis, invinuiti in dosarul ROMPETROL

Stanescu si Pantis, invinuiti in dosarul ROMPETROL

Chemat pentru prima oara la audieri in calitate de invinuit in dosarul privind operatiuni pe piata de capital cu actiuni emise de societatea Rompetrol Rafinare, Sorin Rosca Stanescu a declarat ieri ca urmarirea penala a inceput dupa depunerea unei plângeri pe care au formulat-o chiar aparatorii sai impotriva procurorilor care instrumenteaza cazul. El a sustinut in cadrul unei conferinte de presa ca toate societatile la care a fost actionar, unele fara activitate de sase ani, precum si conturile sotiei sale au fost verificate de procurorii anchetatori.


Considerându-le „inoportune“ si cu singura motivatie ca, la un moment dat, a jucat la bursa, Sorin Rosca Stanescu s-a declarat nemultumit de aceste verificari, anuntând ca aparatorii sai au depus luni la Parchetul instantei supreme o plângere penala impotriva anchetatorilor. „In consecinta, in citatia pe care am primit-o luni pentru o audiere marti (ieri – n.r.) la ora 13.00, din «martor» devenisem «invinuit»“, a explicat Rosca Stanescu.


El a precizat ca „toata tevatura“ creata in jurul tranzactiilor bursiere cu actiuni Rompetrol are o singura tinta, „una politica“: capul premierului Tariceanu, dar a refuzat sa precizeze cine anume ar avea aceasta intentie.


Un alt personaj pus ieri sub invinuire de procurorii Ministerului Public, in legatura cu modul in care a fost inceputa listarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, in aprilie 2004, este fostul ministru al comunicatiilor, Sorin Pantis.


Ocupând in prezent functia de presedinte-director general al Companiei de Cercetari Aplicative si Investitii, parte a grupului Grivco, Pantis a declarat ca nu i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile pentru ca nu s-a prezentat cu aparator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS