12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Muntele luminat

In statiunea hunedoreana Straja se poate schia si noaptea la fel ca ziua, dupa ce s-a inaugurat cea mai lunga pârtie luminata din tara, de peste trei kilometri. Situata la o altitudine de 1.400 m, Straja a devenit un punct de atractie care satisface si cele mai exigente cereri pentru o vacanta la schi, datorita conditiilor oferite si preturilor extrem de avantajoase.


Trei kilometri de pârtie luminata


Iubitorii schiului care vor urca incepând cu acest sfârsit de saptamâna in Straja vor avea surpriza sa constate ca pârtiile sunt deschise nonstop si pot sa schieze pâna la miezul noptii pe o distanta de peste trei kilometri. Practic, a fost inaugurata cea de-a treia nocturna pe Vârful Mutu, in lungime de 1.500 de metri, care face legatura cu celelalte doua pârtii amenajate cu instalatie de nocturna: Constantinescu, de 1.740 de metri, si Poiana Soarelui, de 550 de metri. Ca sa ajungi pâna in vârful muntelui pornesti de la cota 1380 de la Cabana Montana, urci cu un teleschi pâna pe Vârful Mutu, la cota 1.732, iar de aici, cu alt teleschi, ajungi pe pârtia Constantinescu, la o altitudine de 1.740 de metri. Aici ai la dispozitie un traseu de peste trei kilometri de coborâre.


„Tot muntele este acum iluminat, iar noaptea poti sa schiezi ca ziua. Acum, turistii care ajung aici dupa-amiaza schiaza si pâna dupa miezul noptii“, a spus Emil Parau, proprietarul unei cabane.


Atât cabanierii din zona, cât si turistii care au participat la inaugurarea pârtiei s-au aratat extrem de multumiti de noua nocturna. „Este extrem de benefica atât pentru noi, proprietarii de cabane, cât si pentru turisti. Noi câstigam o noapte in plus de cazare, iar turistii câstiga o noapte in plus de schi“, a declarat alt cabanier.


In Straja sunt cinci pârtii amenajate: Sfântu Gheorghe – 640 metri, situata in paralel cu telescaunul, Constantinescu – 1.740 de metri, Mutu – 1.500 metri, Lupului, de slalom special – 550 metri, si Poiana Soarelui – 550 metri. Toate pârtiile din statiunea Straja sunt omologate, iar tariful la teleschi este cuprins intre 1,5 si 2,5 RON pentru o urcare. Pentru siguranta turistilor, in Straja patruleaza zilnic 18 salvamontisti, gata oricând sa intervina, alaturi de ei fiind prezenti pe pârtii si lucratorii de la jandarmeria montana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII