10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Mineri falimentari

Echipa de fotbal Jiul Petrosani a intrat in procedura de faliment, pentru o datorie de 19 miliarde de lei vechi, pe care Jiul a acumulat-o la bugetul de stat, reprezentantii clubului fiind instiintati oficial de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara in privinta declansarii falimentului.


Conform reprezentantilor DGFP Hunedoara, clubul Jiul a primit din partea Directiei Finantelor mai multe amânari, iar o parte din datorii ar fi trebuit sa le achite pâna pe 31 ianuarie, dar oficialii de la Jiul nu au virat nici un leu.


„Directia a cerut Tribunalului Hunedoara, conform Legii nr. 69 din 1995, deschiderea procedurii pentru recuperarea unei creante fata de bugetul general consolidat, in suma de 1.904.278 RON, adica peste 19 miliarde de lei vechi. Dupa sechestrul asigurator instituit deja urmeaza procedura de faliment. De indata ce va veni citatia din partea tribunalului, aceasta procedura va putea fi pusa in practica“, a declarat Mihaela Boldor, purtator de cuvânt al DGFP Hunedoara.


Clubul de fotbal Jiul Petrosani apartine din anul 1999 omului de afaceri Alin Simota.


Din cauza datoriilor pe care le are, Jiul a fost instiintat ca nu mai poate face nici un transfer pâna nu isi va regla situatia financiara. Decizia afecteaza echipa din Petrosani, in conditiile in care in aceasta perioada oficialii de la Jiul se interesau de transferul jucatorilor Alex Baltoi, Florentin Dumitru, Laurentiu Dinita, Emmanuel Osei si Gabriel Apetri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS