7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei ani si sase luni de inchisoare pentru infractiuni pe banda

Trei ani si sase luni de inchisoare pentru infractiuni pe banda

Nemultumit de pedeapsa data de judecatorii Tribunalului Dolj, care l-au condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare, Ion Dragusin, zis „Sile“, dar si „Zapp“, a facut recurs impotriva deciziei instantei, cauza ajungând la Curtea de Apel Craiova.


Sile Dragusin, un personaj notoriu in lumea pestrita a Craiovei, a fost trimis in judecata pe 9 februarie 2004 pentru comiterea mai multor infractiuni: loviri si alte violente, instigare la violare de domiciliu, violare de domiciliu, ultraj contra unui politist, vatamare corporala grava. Instanta de fond, Judecatoria Craiova, l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, desi amenintase un politist, lasase un craiovean fara dinti si batuse fara mila câteva persoane, care incercasera sa-i tina piept. Masura a fost atacata cu apel de Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova si admisa de Tribunalul Dolj, instanta ajungând sa decida condamnarea lui Dragusin la trei ani si jumatate de inchisoare.


Casa pentru datorie


Faptele pentru care Sile Dragusin a ajuns in atentia magistratilor s-au derulat in perioada 2002- 2003, când acesta a iesit in evidenta printr-o serie de scandaluri, ajungând sa atenteze chiar la viata unui politist. Totul a inceput in luna octombrie 2002, când Sile Dragusin a mers in cartierul craiovean Craiovita Noua la familia Maruntoiu, având niste incurcaturi financiare cu unul dintre membrii familiei. A batut la usa si i-a raspuns Iulian Maruntoiu, pe care Sile l-a intrebat daca fratele lui, Nicusor, este acolo pentru ca are sa-i restituie niste bani. Nici n-a apucat sa-i raspunda ca s-a trezit luat la bataie. In urma pumnilor primiti, Maruntoiu a ramas fara doi dinti. Dupa acest scandal, Dragusin nu a renuntat la banii datorati de Maruntoiu si a incercat in orice fel sa-si acopere datoria. In aprilie 2003, Dragusin impreuna cu sotia sa si cu cei cinci copii minori au luat cu asalt apartamentul lui Maruntoiu si l-au ocupat abuziv, pe motiv ca proprietarul, Nicusor Maruntoiu, nu si-a onorat datoria fata de el.


Desi locuinta era ocupata, in iulie 2003, Maruntoiu a vândut apartamentul cu acte in regula Stefaniei Mârseanu. Noul proprietar a trecut la evacuarea celor care ocupau fara drept imobilul, numai ca Judecatoria Craiova i-a respins cererea. In schimb, si Stefania Mârseanu a iesit destul de sifonata in urma unei intâlniri cu membrii familiei Dragusin. Femeia a fost batuta in plina strada si s-a ales cu noua zile de ingrijiri medicale.


Cu toata familia la atac


Incercând sa aplaneze conflictul intre fratii sai si Dragusin, Elena Maciuca i-a promis lui Sile sa-i vânda ea apartamentul cu pricina, desi acesta mai fusese o data instrainat. Aceasta s-a intâlnit cu familia Dragusin chiar la Sectia 5 de Politie, dar nu s-au inteles asupra tranzactiei. Si de aceasta data, Dragusin a apelat la intreaga familie. Prin urmare si-a pus cei cinci copii sa ocupe apartamentul Elenei Maciuca, din cartierul Cornitoiu. Odraslele au lovit cu pumnii si cu picioarele in usa locuintei si când femeia a deschis usa au navalit in hol. De aceasta data, planul nu le-a reusit. Pe 5.11.2003, când una dintre surorile debitorului lui Sile fusese chemata la politie, a fost si ea agresata de familia Dragusin chiar in fata sediului Sectiei 5 Politie.


Ultraj la politist


Suparat ca politistii isi baga nasul in afacerile lui, Dragusin a trecut la amenintari. El si-a varsat oful pe unul dintre adjunctii sefului Sectiei 5, subcomisarul Emilian Cojocaru. Când iesea din sediu, politistul a fost intâmpinat de un grup de romi in frunte cu Dragusin, care l-a amenintat cu moartea, spunându-i ca-i ia gâtul si face puscarie ca nu-i este teama. Politistul a scapat cu ajutorul subalternilor care au vazut incidentul si i-au sarit in ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS